Στα 62 του ο "Ζοτς" μετράει συνολικά 65 μικρούς και μεγάλους τίτλους με τις ομάδες του και την Εθνική της χώρας του. Και αν η Παρτιζάν όντως δεν κατέβει στα πλέι-οφ της σερβικής Λίγκας, θα του συμβεί εφέτος κάτι σπάνιο στην 29χρονη καριέρα του ως πρώτου προπονητή...

Ομπράντοβιτς: Ήλθε το… μπλε φεγγάρι του! Οι Αγγλοσάξονες, όταν θέλουν να πουν για κάτι ότι συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια έχουν την έκφραση “μια, κάθε μπλε φεγγάρι”. Once in a blue moon. Η έκφραση δεν είναι ιδιάιτερα ακριβής. “Μπλε” είναι η δεύτερη πανσέληνος μέσα σ’ ένα μήνα. Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά όχι και εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Είναι, με άλλα λόγια, μια φράση που ταιριάζει γάντι στην εφετινή σεζόν του Ζέλικο.

Δεν ξέρουμε αν ο Ομπράντοβιτς ήταν ή όχι απόλυτα σύμφωνος με την απόφαση της Παρτιζάν να μη συμμετέχει στα πλέι-οφ της σερβικής λίγκας. Πάντως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα -επεισοδιακά- έγιναν στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή ήταν η στάση που η ομάδα θεώρησε πιο σωστή.

Η Παρτιζάν δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τη διοίκηση της λίγκας. Και μετά τις δηλώσεις του προέδρου της, Αλεξάντερ Γκρούγιτς ότι “οι νόμοι θα εφαρμοστούν” (κάτι που σημαίνει υποβιβασμό στην 3η κατηγορία για την ομάδα), δεν αποκλείεται να αλλάξει γνώμη και να συμμετέχει, εν τέλει, κανονικά στα πλέι-οφ. Αν όχι, όμως… να το “μπλε φεγγάρι” του Ομπράντοβιτς.

Στα 29 χρόνια του ως κόουτς μένει μόλις για 4η φορά χωρίς τίτλο!

Ο Ζέλικο είναι επαγγελματίας προπονητής εδώ και 29 σεζόν. Αλλά εάν η  Παρτιζάν δεν κατέβει στα πλέι-οφ, θα είναι μόλις η 4η χρονιά για τον ίδιο που θα μείνει χωρίς κάποιο τίτλο στο παλμαρέ του. Εφέτος η ομάδα του έφτασε ως τους 16 του EuroCup, όπου την απέκλεισε η Μπούρσασπορ. Και η Αδριατική Λίγκα και το Κύπελλο Σερβίας ήταν υπόθεση του Ερυθρού Αστέρα. Οπότε, μηδέν εις το πηλίκον, αν δεν μπει καν στη διεκδίκηση του τίτλου της Λίγκας.

Ο Ομπράντοβιτς έχει μόνο τρεις ανάλογες περιπτώσεις άγονης χρονιάς να θυμηθεί στην καριέρα του -αν και όχι ακριβώς, διότι τότε έπαιξε και έχασε, τουλάχιστον. Η πρώτη ήταν το 1993, πάλι με την Παρτιζάν. Το 1996 δεν πήρε κανέναν τίτλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το 2015, μετά από ένα καρποφόρο σερί 19 χρόνων πάλι έμεινε χωρίς τίτλο με τη Φενερμπαχτσέ.

Και… ναι. Στα 62 του (τα έκλεισε στις 9 Μαρτίου), ο “Ζοτς” είναι τόσο καλός προπονητής, ώστε το να μην πάρει τίτλο είναι είδηση. Ως τώρα μετράει 2 μεγάλους με την Εθνική Σερβίας/Μαυροβουνίου (Ευρωμπάσκετ 1997 και Παγκόσμιο 1998) και… 63 με τους συλλόγους του! Έχει εννιά Ευρωλίγκες (5 με τον Παναθηναϊκό), 2 Ευρωπαϊκά Κύπελλα και 16 τίτλους πρωταθλήματος (11 με τον Παναθηναϊκό). ΟΚ, λοιπόν. Ας είναι χρονιά… αγρανάπαυσης το 2021. Δεν τρέχει και τίποτε…

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ