Η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στα παρκέ χαροποίησε οπαδούς και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το ίδιο και η -μια ακόμη- εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη. Στο συμβόλαιό του υπάρχει -ισχύει από πέρυσι- ρήτρα buy-out για το NBA και αν υπάρξει πρόταση το καλοκαίρι πολλά μπορούν να συμβούν...

Ο “εξάστερος”, το NBA και ο Γιώργος Παπαγιάννης… Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που έληξε με 77-67 αλλά όχι με τόση αγωνία όση υπονοοεί η μικρή διαφορά, τα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν πάνω στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Και λογικά. Ο Ιωάννης είναι από τα “βαρόμετρα” για την απόδοση του Παναθηναϊκού και έχει λείψει σχεδόν δυο μήνες, 58 ημέρες, για την ακρίβεια, λόγω επέμβασης στο ιγμόριο.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι ακόμη στα πιο υψηλά του στάνταρ, αλλά οι 11 πόντοι του σε 12 λεπτά συμμετοχής και, γενικότερα η εμφάνισή του, έφεραν χαμόγελα και στην κερκίδα και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ακόμη πιο πλατιά χαμόγελα -αλλά και… κάποια ανησυχία- έφερε η απόδοση, για μια ακόμη φορά, του Γιώργου Παπαγιάννη.

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 25 του (στις 3 Ιουλίου), ο πανύψηλος Παπαγιάννης των 2μ21, ήταν για μια ακόμη φορά πληθωρικός. Στο ματς με το “Δικέφαλο” έβαλε 17 πόντους και είχε 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος. Ο διεθνής σέντερ τα κάνει όλα στο παρκέ. Και τα κάνει όλα καλά. Με ωριμότητα και σιγουριά στο παιχνίδι του, πια, ο Παπαγιάννης πετυχαίνει πόντους, παίρνει πρωτοβουλίες ακόμη και για σουτ τριών πόντων, είναι εξαιρετικός στην άμυνα.

Ο εντυπωσιακός “Μπιγκ Πάπα” συνεχίζει… ακάθεκτος

Κι αυτός είναι ο λόγος και της κάποιας… μικρής ανησυχίας για τον Παναθηναϊκό, που επιχειρεί ανασύνταξη με κορμό Ελλήνων παικτών –βλέπε και Σαμοντούροβ. Με τέτοιες εμφανίσεις οι… Σειρήνες του NBA μάλλον δεν τραγουδούν πολύ μακριά από τον παίκτη -για δεύτερη φορά. Ο “Μπιγκ Πάπα”, άλλωστε ήταν Νο13 στο draft, από τους Φίνιξ Σανς τον Απρίλιο του 2016. Και αυτή είναι η υψηλότερη θέση ever για Έλληνα παίκτη -ο Giannis ήταν Νο 15, το 2013.

Το πρώτο του πέρασμα από το “μαγικό κόσμο” (Σακραμέντο Κινγκς, Πόρτλαντ Τρεϊλ Μπλέιζερς) δεν ήταν αυτό που θα ήθελε. Αλλά ήταν τότε ούτε 19 χρονών και αυτή η βουτιά στα… πολύ βαθιά δεν βγήκε σε καλό. Έξι χρόνια μετά, ωστόσο, είναι πια ένας διαφορετικός παίκτης. Είναι σίγουρα πολύ πιο ολοκληρωμένος μπασκετικά και έχει πλέον πολλές, πολύ υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Αν έλθει πρόταση, προφανώς και θα τη μελετήσει…

Εάν έλθει πρόταση από Αμερική μεριά, είναι βέβσιο ότι ο παίκτης δε θα την απορρίψει χωρίς σοβαρή σκέψη. Ο Μπιγκ Πάπα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού -είναι, άλλωστε και οπαδός της ομάδας, εκτός από παίκτης της. Και, πίσω στο 2014, είπε όχι στις υποτροφίες έξι αμερικανικών κολλεγίων για να μείνει στο “τριφύλλι”. Το NBA όμως αποτελεί όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα στον κόσμο και ο Παπαγιάννης δεν είναι εξαίρεση.

Αυτή είναι η έγνοια του Παναθηναϊκού, διότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα ως το καλοκαίρι του 2023, με όρο όμως σ’ αυτό, για buy-out εάν η πρόταση είναι απο το NBA.Το οικονομικό ύψος της ρήτρας δεν είναι γνωστό. Σίγουρα θα είναι υψηλό. Πάντως, πέρυσι, πρώτη χρονιά που ενεργοποιήθηκε, δεν υπήρξε κρούση από το σπουδαιότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Εάν συμβεί εφέτος, θα δούμε τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι οι “πράσινοι” θέλουν να πορευθούν μαζί του για πολλά χρόνια ακόμη…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ