Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της, τι λένε οι ρωσικές αρχές.

Ένας μήνας κοντεύει να συμπληρωθεί αναφορικά με τη δίκη της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε δικαστήριο της Μόσχας.

Ύστερα από πολύμηνη κράτησή της σε ρωσικές φυλακές η 31χρονη σέντερ, η οποία αγωνιζόταν στην Εκατέρινγκμπουργκ και τα δικαιώματά της στο WNBA ανήκουν στις Φοίνιξ Μέρκιουρι, έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αντιμετωπίζει, μάλιστα, βαριές κατηγορίες μετά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Κινδυνεύει ακόμα και με κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια, καθώς κατηγορείται για λαθρεμπορία ναρκωτικών. Στη χειραποσκευή της βρέθηκαν, από τους Ρώσους τελωνιακούς, φιαλίδια με λάδι κάνναβης.

Όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της οι ναρκωτικές ουσίες είχαν αγοραστεί για θεραπευτικούς λόγους και βρέθηκαν κατά λάθος στις αποσκευές της.

«Το ρωσικό κοινό και το ρωσικό δικαστήριο θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κάνναβη δεν χρησιμοποιήθηκε για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Συνταγογραφήθηκε από γιατρό», ανέφερε ο εκ των νομικών εκπροσώπων της, Αλεξάντερ Μπόικοβ.

Η Μαρία Μπλαγκοβολίνα, επίσης δικηγόρος της, πρόσθεσε: «Διαθέτουμε πολλά ελαφρυντικά. Ως εκ τούτου ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τα λάβει υπ’ όψιν».

Οι ρωσικές αρχές, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως η παίκτρια δικαίως δικάζεται, ούσα προφυλακισμένη, καθώς: «Εάν μια πολίτης των ΗΠΑ έχει συλληφθεί με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών θα πρέπει να εφαρμόζεται το ρωσικό δίκαιο κι όχι αυτό που έχει υιοθετηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη ή την Ουάσινγκτον».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα