Οι "τζούνιορ" NBAers που κατάφεραν, καμιά φορά και να ξεπεράσουν τους πατεράδες τους δεν είναι λίγοι. Αλλά τέσσερις περιπτώσεις πραγματικά ξεχωρίζουν.

Όταν το NBA γίνεται… οικογενειακή υπόθεση! Υπάρχει μπασκετικό “γονίδιο”; Προφανώς. Οι “τζούνιορ” NBAers που κατάφεραν, καμιά φορά και να ξεπεράσουν τους πατεράδες τους δεν είναι λίγοι. Αλλά τέσσερις περιπτώσεις πραγματικά ξεχωρίζουν.

Η πρώτη είναι, φυσικά, αυτή του “θηρίου” των 221 εκατοστών από τη Λιθουανία. Αν και επελέγη στα 20του στο draft, ο Άρβιντας Σαμπόνις ήταν πλέον σχεδόν στα 31 του όταν έπαιξε στο NBA, για τους Μπλέιζερς. Εν τω μεταξύ είχε προλάβει να γίνει από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπου έχει κατακτήσει τα πάντα.

Άφησε και εκεί το στίγμα του με μέσο όρο 12,2 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε εφτά σεζόν. Άφησε όμως και… το γιό του, Ντομάντας. Στα 25 του, με μπόι 2μ11 και αριστερόχειρας, ο Ντομάντας έχει ήδη προλάβει 2 Ολ Σταρ γκέιμ. ‘Έπαιξε για Οκλαχόμα, και τώρα στους Πέισερς γράφει τη δική του ιστορία -με… ονοματεπώνυμο – στο NBA.

Από τις Μπαχάμες με αγάπη: Κλέι Τόμπσον!

Ο Κλέι Τόμπσον, πάλι, έχει ήδη ξεπεράσει τον πατέρα του. Ο Μάικαλ Τόμπσον, ένας από τους ελάχιστους παίκτες από τις Μπαχάμες που έφτασε στο NBA έκανε καλό όνομα στο πρωτάθλημα με Μπλέιζερς, Σπερς και Λέικερς. Στο Λος Άντζελες πήρε και δύο τίτλους.

Αλλά ο υιός… τα σαρώνει όλα. Στα 32 του έχει ήδη τρία δαχτυλίδα NBA με τους Γουόριορς, πέντε All Star Game κι ένα σωρό ακόμη προσωπικούς τίτλους. Ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς, αλλά και όσα έχει ήδη πετύχει είναι αρκετά. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Μικέλ έπαιξε για λίγο στους Καβαλίερς και ο μικρότερος, Τρέισι παίζει μπέιζμπολ στους Σικάγο Καμπς.

Ντέβιν Μπούκερ: παίζει -και λάμπει- στο NBA και για τον father

Καθόλου δύσκολο έργο δεν είχε για να ξεπεράσει τον πατέρα του ο Ντέβιν Μπούκερ. Η καριέρα του πατέρα του, Μέλβιν, στο NBA ήταν τυπική, σε Ρόκετς, Νάγκετς και Γουόριορς. Ούτε στην Ευρώπη έκανε καριέρα. Αλλά ως κόουτς του γιου του, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στα 25 του ο, γκαρντ των Σανς, Ντέβιν, έχει ήδη δυο Ολ Σταρ κι ένα χαμένο τελικό πέρυσι, από τους Μπακς του Giannis. Στην ιστορία έχουν ήδη μείνει οι… 70 πόντοι του εναντίον των Σέλτικς, στο εκπληκτικό 130-120, στη Βοστώνη, το Μάρτιο του 20176.  Έχει πολύ μέλλον.

Στεφ Κάρι: ο σούπερμαν των 3πόντων -γιός του Ντελ

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί, τέλος και ο Ντελ Κάρι. Τίτλο δεν πήρε, αλλά παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ των Χόρνετς με 9.839 πόντους. Πέρασε και από Τζαζ, Καβαλίερς,  Μπακς και Ράπτορς. Στο NBA έχει κληροδοτήσει… δύο γιους! Ο Σεθ παίζει τώρα για τους 76ers που είναι η 10η ομάδα στην καριέρα του. Δεν το ‘χει και πολύ.

Αλλά ο Στέφ, το… παραέχει. Θα κλείσει τα 34 του το Μάρτιο, αλλά έχει ήδη τρία δαχτυλίδια και δύο MVB του NBA με τους Γουόριορς, οκτώ All Star Game, δύο Παγκόσμια με τις ΗΠΑ και ένα σωρό προσωπικούς τίτλους και διακρίσεις. Με παρά κάτι 20.000 πόντους ως τώρα, είναι 1ος σε τρίποντα, συνολικά 50ος σκόρερ στην ιστορία του NBA και ένας από τους κορυφαίους πόιντ-γκαρντ όλων των εποχών…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ