Ο μοναδικός τίτλος στην ιστορία των Μάβερικς και του σπουδαίου Ντιρκ Νοβίτσκι ήλθε πριν από 11 χρόνια και εξαιτίας των 27 πόντων του Τζέισον Τέρι στον 6ο τελικό. Είχε τόση πίστη ότι εκείνη ήταν η χρονιά του που...

NBA: Ο τίτλος του ’11 και το “μαγικό” τατού του Τέρι! Ο τίτλος των Ντάλας Μάβερικς, το 2011 είναι και ο μοναδικός στην ιστορία τους. Κι έχει και μια… μοναδική ιστορία πίσω του. Πριν από 11 χρόνια οι Τεξανοί είδαν τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι να γίνεται ο 2ος Ευρωπαίος παίκτης που κατακτά το “δαχτυλίδι”, μετά τον Τόνι Πάρκερ το 2007. Δεν ξεκίνησαν τη σεζόν ως φαβορί. Και ούτε στους τελικούς ήταν.

Μεγάλο φαβορί, όπως και το 2006, όταν και επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους, ήταν οι Μαϊάμι Χιτ, των Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος. Παρά ταύτα, οι Μάβερικς έγιναν, τότε, η πρώτη ομάδα που, σε φορμάτ 2-3-2, παίρνει το πρωτάθλημα ενώ έχανε στο 3ο παιχνίδι με 1-2. Και το “τίτλος σε έξι παιχνίδια “, το επανέλαβαν από τότε μόλις εφέτος, οι Γουόριορς.

O σεφ και ο… tattoo artist!

Γενικά ήταν μια περίεργη χρονιά για τους Μάβερικς. Μια χρονιά που ξεκίνησε μ’ ένα.. “γκουρμέ” μπάρμπεκιου στο σπίτι του ΝτεΣόν Στίβενσον. Ο Στίβενσον μόλις είχε πάρει στην ομάδα του Τέξας μετά από μια πενταετία στους Γουίζαρντς. Και ένα γεύμα με τους νέους συμπαίκτες του στο σπίτι του, του φαινόταν μια εξαιρετική ιδέα για να ξεκινήσουν τη σεζόν όχι απλώς ως μέλη της ίδιας ομάδας, αλλά και ως φιλαράκια.

Ντιρκ Νοβίτσκι, Τζέισον “The Jet” Τέρι, Τάισον Τσάντλερ, Τζέισον Κιντ κ.λπ., φτάνουν στο “φτωχικό” του Στίβενσον στο Ορλάντο. Κι εκεί βλέπουν ότι αυτό που περίμεναν ως ένα to-know-us-better μπάρμπεκιου, είναι μια… υπερπαραγωγή. Ο Ντε Σον έχει ετοιμάσει μπουφέ από εκλεκτό σεφ. Και στους καλεσμένους του είναι και ο αγαπημένος του τατού άρτιστ.

Κανείς δεν ξέρει αν ο Τέρι… ήπιε και καμιά μπύρα παραπάνω, εξαιτίας της περίστασης. Ή το νόστιμο μενού του έφερε ευφορία και αισιοδοξία. Το βέβαιο είναι ότι μετά το φαγητό, ζητά από τον φίλο του Στίβενσον να του “χτυπήσει” στον δικέφαλο του δεξιού μπράτσου το τρόπαιο του νικητή! Ο Τέρι ήταν παρών στο 4-2 από τους Χιτ το 2006. Πέρασε, άλλωστε μια 8ετία στους Μάβερικς, από το 2004 ώς το 2012.

Το είπε, το… χάραξε στο χέρι και το έκανε!

Στο πρώτο, τότε, μεταξύ τους παιχνίδι, με 32 πόντους σε 37 λεπτά, ο Τζέισον έγινε μόλις ο 5ος τότε παίκτης στην ιστορία που σκοράρει πάνω από 30 πόντους στον πρώτο του τελικό NBA, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Σον Κεμπ, Τιμ Ντάνκαν και Άλαν Άιβερσον. Στο 5ο ματς έβαλε 35 πόντους. Αλλά και πάλι έχασε τον τίτλο. Έδωσε την υπόσχεση στον εαυτό του, αυτή τη φορά να τον κερδίσει. Και για να δείξει την πίστη του, το έκανε και τατού στο χέρι του!

Ο Στίβενσον θυμήθηκε αργότερα ότι βρήκε την πράξη του Τέρι λίγο… τρελούτσικη, αλλά και εμψυχωτική. “(Εγώ) δεν είχα πάει ποτέ σε τελικό”, είπε ο ΝτεΣόν. “Να τον βλέπω, Οκτώβρη μήνα, να κάνει ένα τέτοιο τατού ήταν κάπως τρελό. Αλλά συγχρόνως και “γουάου”. Τέτοια πίστη”; Εμψυχωτική ή όχι και για τους άλλους συμπαίκτες του, η απόφαση του Τέρι, βρήκε δικαίωση στο τέλος της σεζόν.

Ειδικά στο 105-95 του 6ου αγώνα, που χάρισε στους Τεξανούς και τον τίτλο, ο Τέρι έβαλε 27 πόντους, 6 παραπάνω από τον ΛεΜπρον. Και έκλεισε τη σειρά με κατά τι καλύτερο μ.ο. από τον σούπερ σταρ των Χιτ, επίσης: 18 πόντους, έναντι 17,8. Ήταν από τους πρωταγωνιστές της πιο μαγικής χρονιάς στην ως τώρα ιστορία των Μάβερικς. Και… το είχε προβλέψει απ’ την αρχή, με τόση σιγουριά που το χάραξε στο δέρμα του… προκαταβολικά!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι