Ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν έκανε αυτό που περίμεναν εκατομμύρια φαν του μπάσκετ. Επέλεξε τους κορυφαίους πέντε του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν έκανε αυτό που περίμεναν εκατομμύρια φαν του μπάσκετ. Επέλεξε τους κορυφαίους πέντε του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Κατά περιόδους πολλοί παίκτες φτιάχνουν τη δική τους ονειρική πεντάδα. Όταν όμως το κάνει ο Μάικλ Τζόρνταν η βαρύτητα των επιλογών του είναι μεγαλύτερη. Ο ζωντανός θρύλος του σπορ έσπευσε μετά από πολύ σκέψη να ετοιμάσει μια πεντάδα που θα ήταν άτρωτη αν αγωνιζόταν.

Και τα ονόματα σίγουρα κουβαλούν μια τεράστια ιστορία! Χαρακτηριστικό στις επιλογές του Τζόρνταν είναι πως δεν υπάρχει κανείς από τους εν ενεργεία παίκτες του NBA.

“Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Θα είμαι κάπως προκατειλημμένος γιατί δεν έπαιξα στην εποχή του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, του Μπιλ Ράσελ, μερικών από τους μεγάλους σταρ πριν από μένα. Και είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαι φίλος με πολλούς παίκτες σήμερα.”

Για την θέση του σέντερ: “Θα διάλεγα τον Ολάζουον. Αυτό αφήνει εκτός τον Shaq, τον Πάτρικ Γιούιν. Αφήνει έξω τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν. Αφήνει έξω πολύ κόσμο. Είναι απίστευτη η ευελιξία που είχε. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα του, ούτε μόνο το ριμπάουντ του ή τα μπλοκς του. Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι ήταν στην πρώτη επτάδα σε κλεψίματα. Πάντα έπαιρνε σπουδαίες αποφάσεις στο γήπεδο. Για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, πρέπει να του το αναγνωρίσω”.

Για την θέση του πάουερ φόργουορντ: “Υπάρχει ο Τζέιμς Γουόρθι, που αγαπώ και είναι ένας τύπος από τη Βόρεια Καρολίνα. Ο Καρλ Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον οποίο λατρεύω και είναι καλός φίλος, και ο Τσάρλς Όκλεϊ. Αλλά και πάλι όσον αφορά την ευελιξία, πρέπει να επιλέξω τον Λάρι Μπερντ. Τα πράγματα που μπορούσε να προσφέρει αφορούν τα πάντα. Η ιδέα εδώ είναι ότι θα έχτιζα μια ευέλικτη, πολυτάλαντη ομάδα, ικανή να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα”.

Για την θέση “3”: “Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί έπαιξα με έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ, τον Σκότι Πίπεν. Είναι τόσο ευέλικτος, όσο φαίνεται. Χειρίζεται την μπάλα. Είναι καλός αμυντικός ριμπάουντερ. Θα δυσκολευόμουν πολύ να διαλέξω κάποιον άλλο στη θέση του σμολ φόργουορντ, παρόλο που ξέρω ότι ο Τζούλιους Έρβινγκ είναι στο ίδιο επίπεδο. Και υπάρχει και ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Και θα έπρεπε να σκεφτείς τον Έλγκιν Μπέιλορ, παρόλο που δεν είδα ποτέ τον Μπέιλορ να παίζει, ούτε έπαιξα μαζί του”.

Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις: “Αυτό είναι εύκολο. Μάτζικ Τζόνσον. Λόγω του ύψους του, ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσεις. Θα ήταν η ψηλότερη ομάδα όλων των εποχών, βάζοντας εμένα ως σούτινγκ γκαρντ.”

 

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάικλ Τζόρνταν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ