O Πάολο Μπανκέρο έτοιμος να γράψει ιστορία στο NBA.

Ο Πάολο Μπανκέρο προς έκπληξη πολλών μάλλον επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του NBA Draft 2022 από τους Ορλάντο Μάτζικ. Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου του 2002, ο Πάολο Ναπολέων Τζέιμς Μπανκέρο, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του έρχεται για να γράψει ιστορία στο χώρο του NBA.

Ο τρομερός πάουερ φόργουορντ είναι ιταλικής καταγωγής και με προοπτική συμμετοχής στην Εθνική Ιταλίας. Ο 20χρονος άσος έχει πει πολλές φορές πως το γεγονός ότι ασχολήθηκε με το μπάσκετ το οφείλει στην μητέρα του. «Η μαμά μου ήταν σίγουρα η κύρια μπασκετική επιρροή στη ζωή μου. Ήταν προπονήτρια στα πρώτα μου χρόνια όταν μεγάλωνα, οπότε ήμουν στο γυμναστήριο μαζί της κάθε μέρα παρακολουθώντας προπόνηση και πήγαινα μαζί της σε αγώνες και προπονήσεις. Έχω κάνει μερικές κινήσεις φέτος, όπου στην πραγματικότητα μοιάζουν με εκείνες της μητέρας μου. Δεν ήταν πραγματικά μια περιφερειακή παίκτρια. Ήταν εκρηκτική, τελείωνε εύκολα φάσεις κοντά στο καλάθι, πάντα ενεργή στα ριμπάουντ. Ήταν μια παίκτρια υψηλής ενέργειας, οπότε προσπαθώ να διοχετεύσω μερικά από αυτά», είπε ο Μπανκέρο για την μητέρα του.

«Πιστεύω ότι οι γυναίκες παίζουν μπάσκετ με περισσότερη βαρύτητα στις θεμελιώδεις αρχές και μερικές φορές είναι καλύτερο να το παρακολουθήσουν. Σίγουρα έχω συντονιστεί στο γυναικείο παιχνίδι», συμπλήρωσε ο νεαρός ταλαντούχος φόργουορντ.

Ο 20χρονος μπασκετμπολίστας προέρχεται από μία απόλυτα αθλητική οικογένεια, γιος της Ρόντα Σμιθ, πρώην μπασκετμπολίστρια και απόφοιτη του κολλεγίου της Ουάσινγκτον αλλά και του ιταλικής καταγωγής Μάριο Μπανκέρο, παίκτη του φούτμπολ στο ίδιο πανεπιστήμιο. Όταν κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στα δύο αθλήματα ο Μπανκέρο επέλεξε αυτό της πορτοκαλί μπάλας και ακολούθησε το μονοπάτι του Ντιουκ με τον Μάικ Σιζέφσκι τον Αύγουστο του 2020.

Η μητέρα του, Ρόντα Σμιθ, είχε δηλώσει από την μεριά της: «Όταν ήμουν κόουτς του έλεγα τα εξής: Μην παίρνεις κακά σουτ, να κοιτάς τις γυναίκες όταν παίζουν γιατί έτσι θα μάθεις πώς να κάνεις σωστά σκριν, να κόβεις μέσα στη ρακέτα αλλά και να πασάρεις. Αυτά εξακολουθούν να είναι τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Νομίζω ότι τον βοήθησε σημαντικά».

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ