Οι επιπτώσεις του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οδηγούν μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε αποσύνθεση. Άγνωστο ακόμη τι θα κάνουν οι Έλληνές της...

Μπάσκετ: Θλίψη προκαλεί η διάλυση της ΤΣΣΚΑ… Είναι οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι, επίσης και αυτή πια θύμα του πολέμου στην Ουκρανία. Ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων απ’ όλες τις διοργανώσεις, χτύπησε βαριά την ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι αναστέλει όλες της τις δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Το “νεωτέρας” σημαίνει, φυσικά, αφότου λήξει ο πόλεμος και αρθούν οι κυρώσεις. Και άρα, στην ουσία, αυτή η αναστολή ισοδυναμεί με διάλυση. Κι όσο για την επανασύσταση είναι, αυτή τη στιγμή, μακρινό όνειρο. Ήδη, έξι μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου, την αποχώρηση των Τόρνικε Σενγκέλια και Ίφε Λούντμπεργκ.

Στην ίδια ανακοίνωση, αποχώρηση αναφέρει και στο άμεσο μέλλον για τους Γιοχάνες Φόιχτμαν και Μάριους Γκριγκόνις. Σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο δρόμο παίρνουν και οι Τζόελ Μπολομπόι, Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Μπολομπόι έχει καταγωγή από την Αφρική, αλλά ουκρανική υπηκοότητα και είναι διεθνής με τη Ρωσία.

Η μικρή “παροικία” των Ελλήνων της ΤΣΣΚΑ

Φυσικά, στην ΤΣΣΚΑ υπάρχει και μια μικρή “παροικία” Ελλήνων, με τις οικογένειές τους. Είναι οι Δημήτρης Ιτούδης, ο πρώτος του βοηθός Ανδρέας Πιστιόλης, ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και ο φυσικοθεραπευτής Κοσμάς Κοντογιάννης. Ο Ιτούδης, θυμίζουμε, έχει πάρει δύο Ευρωλίγκες με την ΤΣΣΚΑ και οι δεσμοί του με την ομάδα είναι σχεδόν “αίματος” πια. Όμως, υπό το βάρος των εξελίξεων είναι δύσκολο για εκείνον και τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας να παραμείνουν στη Μόσχα.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, τη μοίρα της ΤΣΣΚΑ θα έχει και συνολικά και το πρωτάθλημα της Ρωσίας, η VTB League. Η VTB είναι μία από ρωσικές τράπεζες που δεν είναι πια στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα πάψει να λειτουργεί. Χωρίς τον κεντρικό της χορηγό, αλλά και με τις Κάλεβ Ταλίν και Ζιέλονα Γκόρα να αποχωρούν, επίσης, το ρωσικό πρωτάθλημα οδεύει κι αυτό προς διάλυση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρωσία

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΤΣΣΚΑ Μόσχας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ