Η μετριότητα των τελευταίων ετών έχει κουράσει τους φίλους της ομάδας, που, βέβαια, δείχνουν υπομονή, αφού τόσες και τόσες χαρές έχουν πάρει από τον "εξάστερο". Οι συγκυρίες όμως ευνοούν και για θετικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα...

ΚΑΕ ΠΑΟ: Κι όμως. Μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις! Το να μην έχει καμία βαθμολογική σημασία ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τους φίλους της ομάδας. Αλλά και τι είναι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στον “εξάστερο”; Η ομάδα κινείται στη μετριότητα και η επιστροφή των “ερυθρολεύκων” με… φόρα στη μεγάλη κατηγορία δε διευκολύνει τα πράγματα.

Η ΚΑΕ ΠΑΟ είναι πάντοτε σε αναζήτηση αγοραστή που να μπορεί να εξασφαλίσει την επιστροφή στα… παρελθόντα μεγαλεία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι -και- αυτό το θέμα έχει σκοντάψει σε πολλά. Μεταξύ τους, βέβαια και ο κορωνοϊός, που “έκοψε” έσοδα και έκανε το “πακέτο” λιγότερο ελκυστικό. Κι αν μοιάζει λίγο περίεργο, πάντως ισχύει ότι η παρούσα συγκυρία αρχίζει και διαμορφώνει ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε λύση.

Πρώτα απ’ όλα το θέμα έχει να κάνει με τη -διαφαινόμενη και εκτός απροόπτου, διότι πολλά έχουμε δει- χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία. Χαλάρωση των μέτρων σημαίνει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Άρα και αυξημένα έσοδα, όπως, βέβαια και μεγαλύτερη υποστήριξη στην ομάδα. Είναι το πρώτο από τα θετικά που καταγράφει η συγκυρία.

Η κυριότητα του ΟΑΚΑ και η σούπερ “μαγιά” του αγωνιστικού υλικού

Το δεύτερο είναι το ΟΑΚΑ. Με βάση όσα ισχύουν τώρα και εάν δεν αλλάξει κάτι, το γήπεδο θα περάσει στην κυριότητα της ομάδας. Και αποτελεί, φυσικά, ένα πολύ μεγάλο κίνητρο ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση. Σχετικά σενάρια κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο. Είναι βέβαιο ότι έχουν μια δόση, αν όχι υπερ-αισιοδοξίας, σίγουρα πάντως βιασύνης. Πωλήσεις ομάδων ενώ η σεζόν “τρέχει” δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο καπνός μπορεί όντως να σημαίνει και φωτιά.

Πράγμα που μας φέρνει στην τρίτη και πιο σημαντική παράμετρο που επιτρέπει αισιοδοξία. Κι αυτή είναι το υλικό της ομάδας. Και συγκεκριμένα το σούπερ τρίδυμο Γιάννη Παπαπέτρου, Γιώργου Παπαγιάννη και Νεμάνια Νέντοβιτς. Τα συμβόλαια και των τριών λήγουν του χρόνου το καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει ότι ο πιθανός νέος αγοραστής ξεκινάει αγωνιστικά με μια “μαγιά” που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Αρκεί, βέβαια, να πλαισιωθεί κι από κατάλληλο υλικό και όχι από κινήσεις με ρίσκο, όπως ήταν, π.χ., ο Τζεχάιβ Φλόιντ, ο Κέντρικ Πέρι κ.λπ. Για παράδειγμα, ο γκαρντ υψηλής ποιότητας που ψάχνει η ομάδα μπορεί να είναι ο Σαμπάζ Νάπιερ, που, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία έφυγε από τη Ζενίτ. Αλλά και ο Μάριο Χεζόνια είναι μια περίπτωση που, με καλύτερο συμβόλαιο σίγουρα γυρίζει -και με… όρεξη, μάλιστα. Γενικά, όσο κι αν η στενοχώρια είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην ομάδα εδώ και καιρό, φως στο βάθος του τούνελ μπορεί πλέον να δει κάποιος. Και… δεν είναι από κάποιο τρένο που έρχεται με φόρα, όπως λέει και το -απαισιόδοξο- ανέκδοτο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι