Πολλές ενδείξεις συνηγορούν, τελευταία, στην πιθανότητα να επιστρέψει... για τα καλά στην ΚΑΕ ΠΑΟ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είναι, ωστόσο, κάτι που μόνον ο χρόνος θα δείξει και, εν τω μεταξύ, το... μικρό καλάθι είναι προτιμότερο...

ΚΑΕ ΠΑΟ: Επιστροφή DPG; Ναι, μεν, αλλά… Πάνε δυο χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωνε ότι ο Παναθηναϊκός, που είναι δεκαετίες τώρα συνυφασμένος με το επώνυμό του, βγαίνει προς πώληση. Με τόσο μεγάλη ιστορία που έχει γράψει η οικογένεια με την ομάδα, φυσικά, ο DPG δεν έκοψε τελείως τον ομφάλιο λώρο μαζί της. Διακριτικά είναι πάντοτε στο πλάι της. Αλλά χωρίς ενεργό συμμετοχή.

Μέχρι… τον Σαμοντούροφ. Η απόκτηση του πανήψυλου Αλέξανδρου, που στις 20 του μήνα έκλεισε τα 17 του, ήταν το πρώτο σημάδι ότι ο Δημήτρης πλησίασε πιο πολύ την ομάδα. Κι αυτό επειδή τα οικονομικά δεδομένα γύρω από την υπόθεση (περίπου 2.000.000 ευρώ) ήταν ένα ποσό τελείως έξω από τη λογική της όλο το προηγούμενο διάστημα. Και, ως ποσόν, μόνο από την τσέπη του DPG θα μπορούσε να έχει βγει.

Από την ημέρα του “πωλητηρίου” έως και την περίπτωση Σαμοντούροφ, οι “πράσινοι” κινήθηκαν σε οικονομική λογική “ίσα βάρκα-ίσα νερά”. Και, φυσικά, με το δίδυμο Φραγκίσκος ΑλβέρτηςΔημήτρης Διαμαντίδης στο επίκεντρο όλων των αγωνιστικών θεμάτων. Η πρώτη σεζόν, ωστόσο, ήταν, στην Ευρωλίγκα τουλάχιστον, απογοητευτική, με την ομάδα να τερματίζει στη 16η θέση.

Η “σκούπα” που φέρνει (και αυτή) την υπογραφή του…

Φευ, απ’ ότι έδειξε η ιστορία, δεν ήταν και μια σεζόν-πάτημα για κάτι καλύτερο τη χρονιά που διανύουμε. Ούτε η εφετινή ομάδα έδειξε συνοχή ή και συναίσθηση, ακόμη ακόμη, του βάρους που έχει το έμβλημα με τα έξι αστέρια στο στήθος. Και, παρότι το μπάτζετ δεν ήταν, φυσικά, για φάιναλ-φορ, με παρόμοιο περίπου, Μπάγερν και Μονακό έφτασαν στην 8άδα της Ευρωλίγκα. Ενώ οι “πράσινοι” στο τέλος έσωσαν το κάζο του “πρώτου στη μεταβολή”.

Σε όλα αυτά, βέβαια, υπάρει και η Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός γύρισε.. φουριόζος στο πρωτάθλημα. Και η ήττα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, δεν τον πτόησε στο παραμικρό. Πήρε το Κύπελλο, είναι και  στην 1η θέση, δείχνει φαβορί. Τα όσα ακολούθησαν την 4η απανωτή ήττα από τον Ολυμπιακό τα ξέρουμε όλοι. Η ομάδα πήρε διαζύγιο και από τον Δημήτρη Πρίφτη και Νίκο Παππά. Ο Τάκης Τριαντόπουλος μένει πρόεδρος ως τον Ιούνιο, τεχνικά ο “εξάστερος” προχωρά πλέον με Αργύρη ΠεδουλάκηΓιώργο Βόβορα.

Το κίνητρο του γηπέδου και η λογική…

Αυτονόητα, πρώτος τους στόχος είναι, φυσικά ο τίτλος του πρωταθλήματος, όμως ως δίδυμο είναι σαφές -και αυτό έχει επίσης την υπογραφή DPG- ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει θεμέλια και για τη νέα σεζόν. Το περιβάλλον του Δημήτρη διαρρέει ότι ο τίτλος θα κυνηγηθεί ως το τέλος και… με ό,τι χρειάζεται. Και αυτό -σε συνδυασμό, ασφαλώς και με την ιστορική συμφωνία για τη 49ετή παρχώρηση του ΟΑΚΑ στην ομάδα- κάνουν πολλούς να λένε ότι η επιστροφή του DPG είναι… για τα καλά.

Κάτι τέτοιο απομένει, ωστόσο, να φανεί. Το γήπεδο αποτελεί σίγουρα σοβαρό κίνητρο και για κάποιον πιθανό επενδυτή-αγοραστή και για τον ίδιο τον Δημήτρη. Και οι πρόσφατες κινήσεις δείχνουν ότι και μπασκετικό εγωισμό έχει ακόμη, μεγάλο και συναισθηματικό δεσμό με την ομάδα επίσης. Όμως, η οριστική επιστροφή του είναι κάτι που δε θα αποφασίσει με τέτοια μόνο κριτήρια, αλλά πρωτίστως με τη λογική. Και γι’ αυτό, το… μικρό (ίσως και πολύ μικρό, ακόμη) καλάθι είναι μάλλον προτιμότερο αξεσουάρ για να κρατήσει κανείς προς το παρόν.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι