Δήλωσε ότι η ανακοπή που υπέστη κατά την διάρκεια των playoffs δεν του άφησε πρόβλημα και μπορεί να προπονήσει

Ο Πάμπλο Λάσο κουβαλάει το παράπονο του για την στάση της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι του. Έδωσε στην δημοσιότητα την δική του εκδοχή για όλα όσα έγιναν.

Έδωσε συνέντευξη Τύπου για την αποχώρησή του από την Ρεάλ.

Δήλωσε ότι η ανακοπή που υπέστη κατά την διάρκεια των playoffs δεν του άφησε πρόβλημα και μπορεί να προπονήσει, και η η Ρεάλ δεν του έδωσε ποτέ τις ιατρικές γνωματεύσεις βάση των οποίων τον απομάκρυνε από την θέση του.

Αναλυτικά ο Πάμπλο Λάσο δήλωσε:

Για το αν απολύθηκε από την Ρεάλ για λόγους υγείας: “Αυτό πρέπει να το απαντήσει η Ρεάλ. Αν υπήρξε τόσο μεγάλη ανησυχία θα το εκτιμούσα αν μου έδιναν όλες τις πληροφορίες. Είμαι τυχερός που οι γιατροί που με φρόντισαν και αυτοί που με συμβούλεψαν στην συνέχεια είναι άνθρωποι που εμπιστεύομαι.

Όταν η Ρεάλ με ενημέρωσε ότι δεν θα προπονώ την πρώτη ομάδα, συμφωνήσαμε να αποχωρήσω. Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι στηρίχθηκαν στις ιατρικές γνωματεύσεις που ήταν διαφορετικές από αυτές που έλαβα το κάνουν αυτό προδοσία ή όχι, δεν τις έχω δει (σ.σ της Ρεάλ) και εμπιστεύομαι τις ιατρικές γνωματεύσεις που αφορούν την υγεία μου.

Ήμουν ενθουσιασμένος πιστεύοντας ότι θα έχουμε μία σπουδάια σεζόν με μία σπουδαία ομάδα. Δεν ξέρω αν κλείνει ένας κύκλος, δεν ξέρω πόσο μεγάλος είναι ένας κύκλος, 11 χρόνια, 5 χρόνια, 3 μήνες; Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ο Πάμπλο Λάσο δεν θα προπονήσει την Ρεάλ την επόμενη σεζόν”.

Για το αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ: “Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά κρατάμε επαφές, ευχηθήκαμε καλή τύχη ο ένας στον άλλο. Έχω καλή σχέση μαζί του”.

Για την κατάσταση της υγείας του: “Είμαι καλά. Δεν μου δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα από αυτό που έπαθα, η καρδιά μου είναι τέλεια. Είχα μία μικρή ανακοπή όπως μου είπε ο γιατρός μου”.

Για την Ρεάλ και τον απολογισμό που κάνει: “Έπειτα από 11 χρόνια στην Ρεάλ είμαι ευγνώμων στον σύλλογο, τον πρόεδρο, την διοίκηση και τους οπαδούς. Επίσης τους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, τους παίκτες, το επιτελείο. Για εμένα είναι φίλοι μου. Είμαιο τυχερός που είχα μία τέτοια δουλειά. Ήταν προνόμιο”.

Για τις σκέψεις για το μέλλον του: “Δεν ψάχνω μία ομάδα να προπονήσω. Αν θέλω να προπονήσω; Ναι, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω απλώς για να το κάνω. Θέλω να ενθουσιαστώ με το πρότζεκτ. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία και όταν έρθει αυτή, θα εμπλακώ με ενθουσιασμό”.

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ γνωστοποίησε το πρόβλημα υγείας του πριν ενημερωθεί η οικογένειά του: “Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι η οικογένειά μου και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι έμαθαν τι συνέβη από την τηλεόραση. Η μητέρα μου κάλεσε την σύζυγό μου για να μάθει τι συμβαίνει. Τα ιατρικά στοιχεία είναι απόρρητα, αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος”.

Για τις προτεραιότητές του: “Η προτεραιότητά μου είναι η υγεία μου. Αν έχω έναν σημαντικό αγώνα αύριο, αλλά υπάρχει ρίσκο για την υγεία μου δεν θα προπονούσα και η σύζυγός μου δεν θα με άφηνε να το κάνω. Με άλλα λόγια, καταλαβαίνω τι συμβαίνει και είμαι εντάξει. Μου είπαν ότι υπήρχε ρίσκο και ότι δεν θα προπονήσω, αλλά δεν είχα πρόταση.

Σε προσωπικό επίπεδο είμαι μία χαρά. Δεν έχω τις καθημερινές προπονήσεις και αγώνες, αλλά αυτό ίσχυε έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι. Η οικογένειά μου είναι χαρούμενη επειδή δεν ταξιδεύω συνέχεια και είμαι σπίτι. Έχω ακόμα όμως την κάψα να παρακολουθώ μπάσκετ”.

Για το αν θεώρησε ότι η Ρεάλ αμφισβήτησε την δουλειά του και για αυτό λύθηκε η συνεργασία: “Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι ήταν ιατρικοί. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες. Παίξαμε στους τελικούς του Κυπέλλου και της EuroLeague και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είχαμε καλή σεζόν, έτσι πιστεύω. Αλλά αυτή είναι απόφαση της Ρεάλ”.

Για το τι συνέβη κατά την διάρκεια των τελικών: “Οι γιατροί μου έδωσαν άδεια να προπονήσω τα τελευταία παιχνίδια, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω. Θεώρησα ότι αυτό ήταν το σωστό. Αισθάνθηκα καλά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι η ομάδα δούλεψε καλά. Αυτό δεν έχει σημασία όμως, γιατί η Ρεάλ είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς από την στιγμή που ήμουν εντάξει να προπονήσω κατά την διάρκεια των τελικών, αργότερα υπήρξε αυτή η διαφωνία και έπρεπε να αποχωρήσω από την ομάδα.”

Για τα μηνύματα στήριξης που έλαβε μετά την γνωστοποίηση της απομάκρυνσής του από πρώην παίκτες του: “Είμαι περήφανος για αυτά που είπαν οι πρώην παίκτες μου για εμένα ως άνθρωπο, όπως ο Ντόντσιτς και ο Ταβάρες. Αλλά και για τους ανθρώπους που με σταματάνε στον δρόμο”.

Για το αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην Ρεάλ: “Είναι μία εύκολη, αλλά και δύσκολη ερώτηση. Υπάρχει μία διαφήμιση που λέει “γύρνα πίσω σπίτι για τα Χριστούγεννα”, επειδή όταν επιστρέφεις σπίτι το καταλαβαίνεις. Αν δεν επιστρέψεις, τότε τίποτα δεν συμβαίνει. Η Ρεάλ είναι η ζωή μου, η ομάδα μου, το σπίτι μου. Αυτό δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα με το τι έγινε. Αν θα επιστρέψω όμως; Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει.

Η σχέση μου με την Ρεάλ δεν ολοκληρώθηκε άσχημα. Συμφωνήσαμε στην λύση της συνεργασίας μας και έχω πολλούς φίλους μέσα στην ομάδα που θέλω να κρατήσω. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλον, η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει προπονητή. Ελπίζω κάποια στιγμή μία ομάδα μου μου παρουσιάσει ένα πρότζεκτ που θα με ενθουσιάσει, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει στην Ισπανία, σε ξένη λίγκα ή από το NBA”.

Για το ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα: “Εξεπλάγην που ενεπλάκη το όνομά μου. Δεν υπήρξε καμία επαφή, αλλά το γεγονός ότι ακούστηκε το όνομά μου δείχνει ότι εκτιμάται η δουλειά μου”.

Για το αν θα σκεφτόταν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας: “Η εθνική έχει έναν σπουδαίο προπονητή και μία σπουδαία δομή. Αν θα ήθελε να αναλάβω κάποια στιγμή; Αυτή η ερώτηση είναι ρητορική. Αλλά νομίζω ότι είναι σε καλά χέρια”.

Για το τι συνέβη με τους Ερτέλ και Τόμπκινς μέσα στην σεζόν με αποτέλεσμα να τους βάλει στο περιθώριο: “Είναι περίεργο να μιλάω για αυτούς επειδή κανονικά θα μιλούσαμε για τον Ντόντσιτς και τον Ροντρίγκεθ. Δεν μετανιώνω για αυτές τις αποφάσεις. Το να πούμε πως αν έπαιζε ο Ερτέλ στον τελικό της EuroLeague θα νικούσαμε είναι κάτι που μόνο μία μάντισσα μπορεί να ξέρει.

Για την σχέση του με τον GM της Ρεάλ, Χουαν Κάρλος Σάντσεθ: “Είναι δυνατόν να τα έχεις 100% καλά με το αφεντικό σου; Σίγουρα όχι. Σε μία ομάδα μπάσκετ, είτε σου αρέσει είτε όχι, κοιτάς τα αποτελέσματα και της Ρεάλ ήταν απίστευτα σε αυτό το διάστημα: 22 τίτλοι”.

Για το αν μπορεί να προπονήσει: “Αν με ρωτάτε αν έχω χαρτί γιατρού που λέει ότι μπορώ να προπονήσω, δεν έχω. Έχετε εσείς χαρτί που λέει ότι μπορείτε να είστε δημοσιογράφος; Όχι. Μπορώ να έχω αυτό τον ρόλο αν θέλω, αλλά αν μία ομάδα με θέλει μπορεί να μου δώσει μία γνωμάτευση που θα λέει ότι μπορώ να προπονήσω.

Αν με πληγώνει η ιατρική γνωμάτευση που υπάρχει; Νομίζω ότι περισσότερο με πληγώνει το να χάσω 30 παιχνίδια στην σειρά. Πριν υπογράψω σε μία ομάδα θα πρέπει να περάσω από ιατρικές εξετάσεις για να δείξουν ότι είμαι καλά. Αν όμως χάσω 30 παιχνίδια στην σειρά δεν θα με υπογράψουν”.

Η καθόλου “βασιλική” στάση της Ρεάλ στον Λάσο!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ισπανία

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик