Το ελληνικό μπάσκετ γυρίζει σελίδα με τον Βαγγέλη Λιόλιο . Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απο χθες έχει νέο πρόεδρο. Και ένα συντριπτικά ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Έπειτα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το 97% των σωματείων. Που είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ. Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα Πατρών παίρνει […]

Το ελληνικό μπάσκετ γυρίζει σελίδα με τον Βαγγέλη Λιόλιο .

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απο χθες έχει νέο πρόεδρο. Και ένα συντριπτικά ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Έπειτα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το 97% των σωματείων. Που είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα Πατρών παίρνει τα σκήπτρα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο .Συγκεντρώνοντας πάνω από το 50% των ψήφων και συγκεκριμένα 335.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί και επισήμως από τη θέση στην οποία βρισκόταν για δεκαετίες.

Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Δήμος Ντικούδης με 317 . Ενώ  η Άννυ Κωνσταντινίδου, η οποία συγκέντρωσε 281 ψήφους. Εγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Ο «θηλυκός Γκάλης» γιγάντωσε τον θρύλο της με τη μεγάλη ομάδα του Σπόρτιγκ όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1983-93, κατακτώντας 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, συμμετέχοντας σε δυο ευρωπαϊκά Final 4 και μετρώντας πολλές ατομικές διακρίσεις, παίζοντας παράλληλα για 17 χρόνια στην Εθνική Γυναικών.

Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Λιόλιος θα είναι και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου βγάζει 14 συμβούλους (σ.σ. 13 και τον εαυτό του) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και παίρνει αυτοδυναμία με 335 ψήφους, ήτοι το 54.8%. Όσον αφορά την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ», συγκέντρωσε 185 ψήφους (30.2%) και βγάζει ως συμβούλους τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Φάνη Χριστοδούλου. Η παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου μάζεψε 90 ψήφους και μένει εκτός Δ.Σ. με 14.7%. Σε αυτό θα βρίσκεται ο Τάσος Δελημπαλταδάκης ως ανεξάρτητος.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ

1. Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος)
2. Παναγιώτης Φασούλας
3. Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) – 317 ψήφοι
4. Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) – 302 ψήφοι
5. Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) – 281 ψήφοι
6. Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) – 263 ψήφοι
7. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) – 260 ψήφοι
8. Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) – 239 ψήφοι
9. Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) – 222 ψήφοι
10. Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) – 221 ψήφοι
11. Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) – 215 ψήφοι
12. Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) – 215 ψήφοι
13. Τρύφωνας Δίτσιος (Λιόλιος) – 211 ψήφοι
14. Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) – 209 ψήφοι
15. Τάσος Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος) – 198 ψήφοι
16. Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) – 197 ψήφοι
17. Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) – 191 ψήφοι
18. Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) – 178 ψήφοι
19. ΕΣΑΚΕ
20. ΕΣΑΚΕ
21. ΕΣΑΚΕ
22. ΣΕΠΚ
23. ΠΣΑΚ

Ποιος ειναι ο Βαγγέλης Λιολιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εξασκήσει την Παιδιατρική για 13 χρόνια και ως παιδίατρος έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, με έμφαση στην Παιδοπνευμονολογία.

Το 1999 ιδρύει την εταιρία Coffee Island. Στα 21 αυτά χρόνια, η εταιρία ακολουθεί συνεχή αναπτυξιακή πορεία, όντας σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης στην Ελλάδα και η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με 427 καταστήματα συνολικά. Το 2019, η Coffee Island αναδεικνύεται για 3η φορά ως «Η καλύτερη αλυσίδα καφέ» στη Ν. Ευρώπη ενώ, οι Financial Times την κατατάσσουν στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.

Το 2004, ύστερα από μακρόχρονη ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό, αναλαμβάνει πρόεδρος του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ομάδα της οποίας υπήρξε και αθλητής (1987-1991). Από το 2012 (τοπικά πρωταθλήματα) μέχρι το 2016 καταγράφει κάθε χρόνο ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας σήμερα να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ. Το 2018, ο Προμηθέας Πατρών γίνεται η 1η επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει στους τελικούς της A1. Το 2019, καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις έχοντας ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Προμηθέας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι