Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Βιλερμπάν για το εξ ’αναβολής παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα. Οι Πράσινοι προέρχονται από την καλή εμφάνιση τους και την νίκη απέναντι στην Μπάγερν του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή, Αντρέα Τρινκέρι. Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς Με καθολική υπεροχή από το 1ο μέχρι το 40ο λεπτό της αναμέτρησης, με ενέργεια στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην […]

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Βιλερμπάν για το εξ ’αναβολής παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα. Οι Πράσινοι προέρχονται από την καλή εμφάνιση τους και την νίκη απέναντι στην Μπάγερν του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή, Αντρέα Τρινκέρι.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Με καθολική υπεροχή από το 1ο μέχρι το 40ο λεπτό της αναμέτρησης, με ενέργεια στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, οι παίκτες του Βόβορα ξεπέρασαν ένα δύσκολο εμπόδιο στον μαραθώνιο της Ευρωλίγκα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος η Μπάγερν αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στην διοργάνωση καθώς βρίσκεται στο 7-4 και στην 4η θέση στο ταμπλό της βαθμολογίας.

Δεν ξέρουμε μέχρι πόσο θα κρατήσει αυτό το….τροπάριο, το μόνο δεδομένο στην όλη υπόθεση είναι πως η γερμανική ομάδα είναι ένα σύνολο εξαιρετικά καλοδουλεμένο και με σαφή προσανατολισμό την άμυνα. Προσπαθούν να περιορίζουν τον κάθε τους αντίπαλο, να εξουδετερώνουν τα όποια επιθετικά ατού διαθέτει  και φυσικά στηρίζεται στο σκληρό αλλά όχι αντιαθλητικό παιχνίδι.

Από την άλλη μεριά, ο “Εξάστερος” επιδιώκει να χτίσει πάνω σε αυτή την νίκη, η οποία δεν ήρθε τυχαία αλλά αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Μετά από καιρό, και ειδικότερα, μετά την νίκη τους επί της Φενέρ έχουν να παρουσιάσουν τόσο καλή εικόνα. Σε αυτό το αποτέλεσμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι Νέντοβιτς και ο Σαντ-Ρός.

Όσον αφορά τον πρώτο, ο Σέρβος συμπεριφέρθηκε σαν πραγματικός ηγέτης. Σκόραρε 17 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και φυσικά μάζεψε και 2 ριμπάουντ. Για τον Κουβανό, δεν έχω να πω πολλά. Όσοι είδαν το παιχνίδι κατάλαβαν γιατί αυτός ο παίκτης πέρασε από την ΑΕΚ στην ΤΣΣΚΑ. Ήταν συγκινητικός και ήταν ΠΑΝΤΟΥ!! ΠΑΝΤΟΥ,ΟΜΩΣ! 14 πόντους με 2/2 δίποντα και 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 3 επιθετικά και 3 ασίστ. Εάν μπορούσαμε να βάλουμε έναν τίτλο για την συνεισφορά του αυτός θα ήταν: “Ο Κουβανός ήταν υπέροχος”.

Στις εξαιρετικές εμφανίσεις των παικτών του ΠΑΟ, συμπεριλαμβάνεται κα αυτή του σταθερού Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς. Οι εμφανίσεις του τείνουν να γίνουν σταθερό σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των πράσινων και φυσικά απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί για αυτόν. Δούλεψε και δουλεύει ασταμάτητα και αυτό φαίνεται. Άλλωστε αυτό πρέπει να γίνει και αυτό είναι επιβεβλημένο να εξακολουθεί να γίνεται…

Ας τα αφήσουμε τώρα αυτά και πάμε στο παιχνίδι της Γαλλίας. Σίγουρα με ανεβασμένη ψυχολογία θα είναι και οι Γάλλοι οι οποίοι επικράτησαν της καλύτερης αγωνιστικά ομάδας της Ευρωλίγκας, την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 80-68. Το βασικό προτέρημα που διαθέτουν οι Γάλλοι είναι η αθλητικότητα. Και υπερτερούν κατά πολύ σχεδόν απέναντι σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκα, μειονεκτούν όμως στο κομμάτι που λέγεται ποιοτικό υλικό και εμπειρία και αυτό δυστυχώς είναι το πιο σημαντικό για να είσαι κομμάτι της μπασκετικής ελίτ. Εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός. Και αυτό πιστεύω θα κάνει.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν Μονάχου 83-76: Έκανε restart και ετοιμάζεται για τη συνέχεια - CNN.gr

Με εξαίρεση την ρακέτα όπου οι παίκτες της Βιλερμπάν υπερτερούν καθώς και ο Φολ και ο Μπακο είναι περισσότερο αθλητικοί και φυσικά είναι περισσότερο ογκώδεις σε σχέση με τον Παπαγιάννη, ο ΠΑΟ δεν νομίζω να αντιμετωπίσει σε κάποια άλλη θέση πρόβλημα, εάν φυσικά στηθεί στο παρκέ της Γαλλίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως ακριβώς και στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Πάντα με σοβαρότητα και χωρίς να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Και ο Παπαγιάννης και ο Μπέντιλ ή ακόμα και ο Μήτογλου (γιατί θα δούμε σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλό σχήμα με Μπέντιλ και Μήτογλου να παίρνουν θέση εντός της ρακέτας και να κληθούν να μαρκάρουν τα θηρία των Γάλλων), θεωρώ, πως πρέπει να βασιστούν στην ταχύτητα και την τεχνική που διαθέτουν. Να πάνε την μπάλα στο χαμηλό ποστ και να παίξουν με πλάτη. Είναι οι σέντερ της Βιλερμπάν αθλητικοί, αλλά είναι και ατσούμπαλοι.

Δυνατό χαρτί στα μανίκια του κόουτς Βόβορα είναι και τα πικ εν ρολ που θα δημιουργηθούν και θα οδηγήσουν σε αλλαγές μαρκαρισμάτων και μις ματς. Εκεί σε περίπτωση που βγει κάποιος από τους ψηλούς της Βιλερμπάν πάνω σε γκαρντ των πράσινων θα πρέπει να υπάρχουν σωστές επιλογές αναλόγως την κατάσταση. Θα χρειαστεί είτε οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού να τους παίξουν στα πόδια και να κερδίσουν κάποιο φάουλ και να προκαλέσουν φθορά φορτώνοντας τους με φάουλ είτε να τροφοδοτήσουν τον ψηλό μέσα στην ρακέτα που θα τους δώσει εύκολους πόντους.

Στα ματσαρίσματα, ο Σαντ-Ρος θα είναι ενδεχομένως αυτός που θα παίξει στο άσσο. Θα κατεβάζει μπάλα και θα μοιράζει παιχνίδι. Αυτό είναι ένα τρικ που χρησιμοποιεί και ο Βόβορας, και ο Ιτούδης και ο Παπαθεοδώρου. Αμυντικά, ωστόσο, είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας, και να το κάνει αποτελεσματικά.

Εκεί κίνδυνος είναι ο δαιμόνιος Λάιτυ ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι και έδρασε καταλυτικά στην μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μια δευτερεύουσα απειλή είναι και ο πάντα σταθερός Καουντί αλλά δεν είναι δα και παίκτης φόβητρο. Αξιόπιστος μεν, αλλά δεν είναι ο ηγέτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Νομίζω ότι εκεί είτε πάει ο Παπαπέτρου είτε ο Ουάιτ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Τέλος, ως προς την περιφερειακή λειτουργία των πράσινων, οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν οφείλουν να είναι αντίστοιχες με αυτές που πάρθηκαν στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Και εξηγώ αμέσως: Τα οποία σουτ βγουν θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βεβιασμένα. Με καλή κυκλοφορία μπάλας και έξτρα πάσα δίνοντας έτσι χώρο και χρόνο στον εκάστοτε παίκτη να σουτάρει. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι Μακ, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, από την απόδοση των οποίων θα κριθούν πολλά. Ο Μακ μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό παρόλο που είναι…..αεροδρομάτος, ο Νέντοβιτς κατ’εμέ οφείλει να σταθεροποιήσει την απόδοση του και φυσικά να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να σουτάρει συνέχεια τρίποντα εάν δει πως αυτό το είδος παιχνιδιού δεν του βγαίνει και φυσικά ζωτικής σημασίας θα κριθεί η συμβολή του στο δημιουργικό παιχνίδι. Εκεί είναι δεδομένα πως πρέπει να μπει σε πρώτη μοίρα το αλτρουιστικό του προσωπείο και να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσει η Βιλερμπάν. Ο Παπαπέτρου με την σειρά του είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, και δείχνει να συμπεριφέρεται έτσι. Το ίδιο θα κάνει και στην Γαλλία. Αρκεί να αφήσει στις αποσκευές τις εμμονές του. Στο ματς με την Εφές τα είδαμε, και η εικόνα αυτή δεν πρέπει επ’ ουδενί να επανεμφανιστεί, για το καλό του ΠΑΟ.

Έτσι έχουν τα πράγματα, για την ελληνική ομάδα και ευχόμαστε για τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια έδρα που μόνο εύκολη δεν θα αποδειχθεί!!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик