Όλα κρίνονται για τον Ολυμπιακό μέσα στις προσεχείς 40 μέρες για την παρουσία του σto final four. Και για να συμβεί αυτό η... φόρα του από το Κύπελλο ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντική.

Η μεγάλη… Σαρακοστή του Ολυμπιακού προς το Final 4! Το ματς με την Ολύμπια Μιλάνο στο ΣΕΦ ήταν το πρώτο που έδωσε για την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με έναν τίτλο στο “σακούλι”, αλλά και με 5.000 φίλους τους στο γήπεδο, οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με το δεξί έναν Γολγοθά που προβλέπει άλλα 10 ματς σε 40 ημέρες! Όμως, στο τέλος του δεν έχει… “σταύρωση”, αλλά μάλλον πλέι οφ και σε καλή θέση για το αβαντάζ έδρας στα ζευγάρια προς το Final 4.

Προφήτης ουδείς, φυσικά, αλλά οι αριθμοί και τα στατιστικά του ως τώρα στην Ευρωλίγκα, είναι για κρυφό χαμόγελο ως τώρα. Στο γήπεδό του, ο Ολυμπιακός έχει εφέτος 11 από τις 15 νίκες του.  (Την τελευταία και κομβική, πριν από την κατάκτηση του Κυπέλλου, με το “σοροπιαστό” του Σλούκα στην εκπονή του ματς με την Εφές).

Τα πλέι οφ απέχουν δηλαδή 3 με 4 με νίκες ακόμη, με την επιδίωξη, φυσικά, να πετύχει περισσότερες. Ο στόχος των δύο πρώτων θέσεων είναι μάλλον ουτοπικός. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, παρά την ήττα της στο Κάουνας, έχουν καπαρώσει το 1-2 και μάλλον μ’ αυτή τη σειρά. Και η Αρμάνι έχει δείξει σκληρό πρόσωπο (και 17 νίκες ως τώρα), παρά την ήττα της στο ΣΕΦ.

Εφικτ;a όχι μόνο τα πλέι οφ αλλά και η καλή κατάταξη

Ίσως λοιπόν το 3 να είναι δύσκολο, αλλά οι θέσεις 4-6 είναι απολύτως στο χέρι του Ολυμπιακού. Κι αυτό, λόγω προγράμματος, αλλά και αντιπάλων. Εκτός έδρας (όπου έχει ως τώρα σκορ 4-8), τα ματς του είναι με Μπάγερν (7/3), Άλμπα Βερολίνου (10/3), Ζαλγκίρις (15/3), Μονακό (23/3) και Βιλερμπάν (25/3). Η Μπάγερν έχει μόνο θεωρητικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά Άλμπα, Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις είναι “αδιάφορες”.(Ίσως και η Μονακό σ’ ένα μήνα από τώρα).

Εντός, πάλι, παίζει με Ζενίτ (8/3), Παναθηναϊκό (17/3), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/3), Μπαρτσελόνα (1/4) και Καζάν (7/4). Εδώ θα κριθούν όλα, λοιπόν. Στη δύναμη του ΣΕΦ και την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που είναι πάντοτε ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα κι ας είναι εκτός διεδκίκησης οι “πράσινοι”.

Αν υποθέσουμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι εκτός συναγωνισμού η επιδίωξη του Ολυμπιακού πρέπει να είναι η νίκη απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό, κυρίως όμως απέναντι σε Ζενίτ και Καζάν που παραμένουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ -με τη Ζενίτ είναι στο -6 στη μεταξύ τους ήττα στη Ρωσία.

Και στο βάθος… γιατί όχι και 4η θέση;

Το 11-1 στο ΣΕΦ, που ήλθε (αντί για 12-0) υπό ειδικές συνθήκες -άδειο γήπεδο λόγω πανδημίας- από τον Ερυθρό Αστέρα, επιτρέπει τις αισιόδοξες σκέψεις. Η παρουσία στα πλέι όφ θέλει μάξιμουμ 4 ακόμη νίκες, κάτι απολύτως δυνατό, με βάση το πρόγραμμα. Αλλά η πιο πάνω προσέγγιση “δείχνει” ότι οι νίκες μπορεί να είναι και 6 ή ακόμη και 8, εάν όλα πάνε σχετικώς καλά.

Σε τέτοια περίπτωση, μια τελική “σούμα” από 20 ως 22 νίκες, είναι πολύ πιθανόν να σημαίνει ακόμη και 4η θέση στο τέλος αυτής της… μεγάλης Σαρακοστής. Στατιστικά, αλλά και με τη… φόρα που έχει πάρει, είναι εφικτό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ