Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (19/5 ώρα 19:00) και Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (19/5, 22:00) πέφτουν στη μάχη της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι. Η Μπάρτσα είναι το φαβορί, η Εφές με τον "αέρα" της πρωταθλήτριας. Αλλά ο... stealth Ολυμπιακός, που θα παίξει... "εντός έδρας", όπως και η "Βασίλισσα", χωρίς το άγχος των φαβορί είναι ομάδες ικανές για όλα!

Ave… Ευρωλίγκα! Οι μονομάχοι του Final 4! Η ώρα την αλήθειας έφτασε για Ολυμπιακό, Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η ελληνοτουρκική μονομαχία (στις 19:00) και ο “ισπανικός εμφύλιος” θα είναι, στις 19 Μαΐου (στις 22:00), οι μεγαλύτερες στιγμές του ευρωπαϊκού μπάσκετ… μέχρι τις επόμενες. Το μικρό (στις 17:00) και, βέβαια, το μεγάλο τελικό του Σαββάτου, 22 του μηνός (στις 20:00).

Για τον Ολυμπιακό αυτό είναι το 11ο φάιναλ φορ του στην Ευρωλίγκα. Έχει περάσει στον τελικό 8 φορές και έχει πάρει τον τίτλο 3. Στο Βελιγράδι έχει και το πλεονέκτημα ότι θα παίξει, πρκατικά… εντός έδρας. Πάνω από 10.000 φίλοι του θα βρεθούν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που, εφέτος, έχει κάνει μια σπουδαία πορεία, βγαλμένη απ’ τις… παλιές, καλές εποχές.

Αν οι… στοιχηματικές εταιρείες ξέρουν κάτι παραπάνω, η Μπαρτσελόνα είναι μακράν το πρώτο φαβορί -τερμάτισε άλλωστε πρώτη και στην Ευρωλίγκα. Η Εφές είναι το 2ο και οι “ερυθρόλευκοι” το 3ο, με τη Ρεάλ να έχει απόδοση αουτσάιντερ. Αλλά το στοίχημα δεν παίζει μπάσκετ. Και η κάθε ομάδα έχει τα προτερήματα και τις αδυναμίες της.

Ο Ολυμπιακός με τη… “stealth” ανοδική πορεία

Στις αρχές της σεζόν κανείς στον Ολυμπιακό δεν έβαζε τον πήχη πιο πάνω από τα πλέι-οφ. Αλλά… με το φαΐ έρχεται η όρεξη. Με πρωταγωνιστές του τους Σάσα Βεζένκοφ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστα Παπανικολάου, Μουσταφά Φαλ αλλά, φυσικά και τον… buzzer-beater Κώστα Σλούκα (και απέναντι στην αντίπαλο του ημιτελικού), μπήκε στην 8άδα, πήρε το πλεονέκτημα έδρας και έκανε μετά και το 3-2 απέναντι στη Μονακό.

Όλα αυτά ως… μη φαβορί. Η αλήθεια είνα ότι “όπλο” του ως τώρα ήταν το ΣΕΦ (15 νίκες, μόλις 2 ήττες). Στην πορεία, ωστόσο, έδειξε “μέταλλο” και απέναντι στην Ολύμπια, στο Μιλάνο και στη Μπασκόνια και στο Πριγκηπάτο. Και βέβαια και απέναντι στον Παναθηναϊκό… Με εξαιρετική άμυνα (75,6 πόντους κατά μέσο όρο) και 58,1% ευστοχία στα 2ποντα, οι ερυθρόλευκοι πάνε στο Stark Arena χωρίς το “βάρος” του φαβορί. Και είναι ικανοί για τα πάντα!

Η Μπαρτσελόνα θέλει… “εκδίκηση”, αλλά πρώτα το… “Ελ Κλάσικο”

Η Μπαρτσελόνα ακόμη… φυσάει το πικρό περσινό ποτήρι της ήττας στον τελικό από την Εφές και δεν κρυώνει. Στη 16η συμμετοχή της σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα έχει μόνο 2 τίτλους. Και είναι ένα τρόπαιο που, εφέτος, το θέλει πολύ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν σε όλη τη φετινή πορεία της χωρίς σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Τερμάτισε πρώτη με 21-7 και στη συνέχεια πέρασε τη Μπάγερν -όχι και πολύ εύκολα είναι η αλήθεια.

 


Ως ομάδα είναι πλήρης και με λίγες αδυναμίες. Στα “μείον” της στον ημιτελικό της Πέμπτης είναι ότι τα ματς με τη Ρεάλ έχουν πάντοτε ειδική σημασία -και δυσκολία. Α και για όσους πιστεύουν σε τέτοια και η… “κατάρα” του πρώτου της κανονικής σεζόν. Από τότε που ισχύει το σημερινό φορμάτ, καμία ομάδα που τερμάτισε 1η στο “πρωτάθλημα” δεν έγινε εν τέλει και πρωταθλήτρια της Ευρωλίγκα.

Ποιος μπορεί να “ξεγράψει” εύκολα τη Ρεάλ; Μάλλον κανείς…

Η 10η Ευρωλίγκα της “Βασίλισσας” ήταν το 2018 ακριβώς στο Βελιγράδι. Την έκανε την πολυνίκη της διοργάνωσης και μοναδική ομάδα που έχει διψήφιο αριθμό τίτλων. Παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο θεσμό (21-3 σκορ και μάλιστα και με τις ρωσικές ομάδες μέσα) από το Γενάρη και μετά διανύει περίοδο μέτριας -έως και κακής- απόδοσης. Τελικά, με 18-10 και χωρίς τις ρωσικές ομάδες πια, μπήκε με άγχος στην 1η τετράδα. Κανείς δεν την είχε φαβορί και απέναντι στην εντυπωσιακή ωε τότε Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αλλά το 3-0 επί των Ισραηλινών δείχνει ότι η φανέλα της είναι βαριά. Και ότι ως ομάδα, είναι ικανή να ανατρέψει προγνωστικά, Ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ είναι το μεγάλο αγωνιστικό ατού της ομάδας. Που έχει στα υπέρ της και κάτι ακόμη. Όπως και τον Ολυμπιακό, ίσως επίσης να τη “βολεύει” ότι, για μια φορά, δεν είναι το φαβορί αλλά το αουτσάιντερ. Ομάδες όπως η Ρεάλ το έχουν… κακό συνήθειο να απαντούν στο γήπεδο σε τέτοιες… “αγένειες” προς την Αυτής Μεγαλειότητα…

Η Εφές θέλει να επαναλάβει τον περσινό της άθλο…

Η Εφές πάει στο Βελιγράδι με όπλο το μεγάλο ταλέντο της, τον “αέρα” από τον περσινό τίτλο και το γεγονός ότι όλοι οι βασικοί της περσινοί παίκτες είναι και εφέτος στην ομάδα. Απέναντι στον Ολυμπιακό, ωστόσο, θα πρέπει και όλα αυτά να φανούν στην πράξη. Διότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στην κανονική σεζόν είχε διαστήματα που έπαιξε καλά και με αποφασιστικότητα, αλλά δεν ήταν σταθερή στην απόδοσή της, ούτε, γενικά, εντυπωσίασε κανέναν με το μπάσκετ που παρουσίασε.

 


“Ξύπνησε” μετά την 9η αγωνιστική, και χαρακτήρα πρωταθλήτριας έδειξε μετά τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, μ’ ένα σερί 4 νικών σε πέντε ματς. Ήλθε τελικά 6η στα πλέι οφ, αλλά παρά το μειονέκτημα έδρας πέρασε με 4-1 την Αρμάνι Μιλάνο. Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν είναι τα βαριά της όπλα στην προσπάθειά της να καταφέρει, μετά τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι να γίνει η 3η ομάδα που κερδίζει δύο σερί τίτλους από το 2000 και μετά. Σόρυ, όμως και χωρίς καμία διάθεση να ρίξουμε λάδι στη φωτιά των… ελληνοτουρκικών σχέσεων, ελπίδα μας είναι να μην τα καταφέρει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αναντολού Εφές

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα