Το αποψινό πρώτο φιλικό της Εθνικής Μπάσκετ με την Ισπανία, ενόψει προκριματικών Παγκοσμίου, αλλά και Ευρωμπάσκετ θα δώσει απάντηση και στο κατάπτυστο hashtag #not_my_national_team. Διότι η δική μας team έχει ΑντετοκουμBROS και γουστάρει τρελά γι' αυτό!

Ευρωμπάσκετ: Λέτε… να πάμε “σαν άλλοτε”; Το παιχνίδι κατά της Ισπανίας, απόψε, στο ΟΑΚΑ (19:00, ΕΡΤ1 και ERTFLIX για τους Έλληνες του εξωτερικού) είναι το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Εθνικής Μπάσκετ ενόψει του Eurobasket 2022, αλλά και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (προηγούνται χρονικά). Είναι ένα ματς στο οποίο δε θα παίξει ο Κώστας Σλούκας, αλλά και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Αλλά λόγω τραυματισμών. Ο άλλος συνήθης… “τραυματισμός” για την κάποτε “επίσημη αγαπημένη”, αυτός των εκούσιων απουσιών, δεν υπάρχει αυτή τη φορά.


Ο Δημήτρης Ιτούδης ετοιμάζει μια ομάδα που, υγιείς να είναι όλοι και θα παίξει στα προκριματικά του Παγκοσμίου, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ, με όλα τα αστέρια της παρόντα. Κορυφαίο τέτοιο είναι, φυσικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και όσοι διακινούν το hashtag #not_my_national_team, με αφορμή τη φωτογραφία των 4 μελών της οικογένειας με τη φανέλα της Εθνικής; Τι να πούμε #we_don’t_give_a_… για το ποια είναι η Εθνική “σας”.

Η δική μας Εθνική τους χωράει όλους και είναι περήφανη γι’ αυτό!

Η δική μας, αυτή των περισσότερων Ελλήνων, όχι απλώς δεν τραβάει κανένα απολύτως ζόρι, αλλά είναι και μια χαρά χαρούμενη και ιδιαίτερα τυχερή που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο “θεριό” όπως ο Giannis. Αλλά, βεβαίως και ο Θανάσης και ο Κώστας και ο Άλεξ. Και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, φυσικά. Και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Άλλωστε, τι να λέμε τώρα; Όταν κάτω απ’ τη συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει λάικ με φλόγες ο… Λεμπρόν Τζέιμς, ποιος να δώσει σημασία στους #not_my_national_team; Σοβαρά, τώρα;

Και χωρίς να μπούμε σε πολλά πολλά ιδιαιτέρως αναλυτικά, αυτά τα σοβαρά είναι ότι η εφετινή ελληνική ομάδα πηγαίνει στο Ευρωμπάσκετ, όχι βέβαια ως φαβορί. Αλλά σίγουρα ως μια ομάδα που δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και ο Παπαγιάννης ξεπεράσει τον τραυματισμό του, η ρακέτα “γεμίζει”, παρά την απουσία του Ντίνου Μήτογλου. Εάν όχι, στη θέση του big man θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όλοι ποντάρουν και στον εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο της και, αυτή τη φορά στην ιδιαίτερα καλή αγωνιστική διάθεση για διάκριση.


Μπροστά στο κοινό, απόψε, η Εθνική δε δίνει “εξετάσεις”. Σηκώνει την αυλαία μιας σειράς φιλικών παραστάσεων που έχουν, στις 11 του μηνός και τη “ρεβάνς” με την Ισπανία στη Μαδρίτη και, βέβαια, το τουρνουά Ακρόπολις – AEGEAN στις 17-18-19 Αυγούστου. Θα το φιλοξενήσει το ΟΑΚΑ και συμμετέχουν ακόμη, Γεωργία, Πολωνία και Τουρκία. Σε όλα θα γνωρίσει χειροκρότημα, αν και “επίσημη αγαπημένη” θέλει ακόμη κάτι για να γίνει ξανά. Ας γίνει καλά ο κορυφαίος στην περασμένη Ευρωλίγκα σε ριμπάουντ και μπλοκ, Γιώργος Παπαγιάννης και… ίσως αυτό το κάτι μπει στη θέση του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик