Η ΕOΚ ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά, στην Εθνική Ομάδα δεν υπάρχει ένας αρχηγός.

Η Εθνική έχει μπει πλέον σε ρυθμούς Eurobasket. Για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν θα είναι ένας ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» αλλά τρεις.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα δηλώνεται ως αρχηγός στο φύλλο αγώνα αλλά θα μοιράζεται το περιβραχιόνιο με τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη. Ο Δημήτρης Ιτούδης το είχε ανακοινώσει από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στους παίκτες του την απόφαση να έχουν οι πιο παλιοί τον τιμητικό αυτό ρόλο.

Αναλυτικά το «βιογραφικό» των τριών με την Εθνική:

Ο Νικ Καλάθης έχει 125 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Έκανε το ντεμπούτο του το 2009 όταν και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει 121 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας κάνει κι αυτός το ντεμπούτο του το 2009. Δεν είχε συμπεριληφθεί τότε στην αποστολή της ομάδας για την Πολωνία.

Ο Κώστας Σλούκας έχει 107 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη« το έκανε το 2011 όταν και συμμετείχε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ