Ο αγώνας Ελλάδα – Λευκορωσία ήταν για την δεύτερη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στο Αλεξάνδρειο. Η Λευκορωσία προερχόταν από νίκη επί της Τουρκίας, και από την άλλη πλευρά  η Ελλάδα από ήττα σοκ με τη Μεγάλη Βρετανία. Κρίσιμος ο αγώνας για την εθνική μας ομάδα, που είχε στο πλευρό της τον […]

Ο αγώνας Ελλάδα – Λευκορωσία ήταν για την δεύτερη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στο Αλεξάνδρειο.

Η Λευκορωσία προερχόταν από νίκη επί της Τουρκίας, και από την άλλη πλευρά  η Ελλάδα από ήττα σοκ με τη Μεγάλη Βρετανία.

Κρίσιμος ο αγώνας για την εθνική μας ομάδα, που είχε στο πλευρό της τον ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ του Ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη!

Η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο σαφώς βελτιωμένη από τον προηγούμενο αγώνα της.  Μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της και με καλή άμυνα να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 8 πόντων 38 – 30. Καλύτερος παίχτης για την Εθνική μας ήταν ο Γόντικας με 10 πόντους. Ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Για τους Λευκορώσους ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Άρτ Παραχούσκι με 8 πόντους.

Τα στατιστικά στο πρώτο μέρος ήταν  9/16 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 8/15 βολές, 21 ριμπάουντ (15-6). 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ και 4 λάθη. Οι αντίπαλοι της Ελλάδας από την πλευρά τους είχαν 7/24 δίποντα (!). 5/12 τρίποντα και 1/3 βολές, 27 ριμπάουντ (16-12), 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 8 λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας έγινε ντέρμπι με την Ελλάδα να είναι αρκετά άστοχη και ειδικά στις ελεύθερες βολές τα σπάσαμε κυριολεκτικά. Τελικά στη  τέταρτη περίοδο βρήκαμε σωστές επιλογές και με τα τρίποντα του Μιχάλη Λούντζη πήραμε μια διαφορά σχετικής ασφάλειας λίγο πριν το τέλος που μας χάρισε την νίκη.

Τελικό σκορ 77-67 και νίκη ανάσα για την Ελλάδα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για FIBA World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ