Οι Κινγκς απέκτησαν πρόσφατα τα δικαιώματα του "Σάσα", αλλά μόλις ενεργοποίησαν και την οψιόν αγοράς ενός ακόμη παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του. Αν δεν προκύψει απρόοπτη ανταλλαγή, λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα τον έχει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ του...

Βεζένκοφ: Καλά νέα από Σακραμέντο για τον “Θρύλο”! Την εποχή που ακόμη έπαιζε στη Μπαρτσελόνα, το 2017, ο Αλέξανδρος “Σάσα” Βεζένκοφ έγινε η Νο57 επιλογή, στο 2ο γύρο του ντραφ του NBA για τους Μπρούκλιν Νετς. Πέρυσι τον Ιανουάριο, σε μια ανταλλαγή που είχε μέσα και τον Τζέιμς Χάρντεν, οι Κλίβελαντ Καβαλίερες πήραν τα δικαιώματά του. Και πριν από λίγες μέρες, στις 23 Ιουνίου, ήταν η σειρά των Σακραμέντο Κινγκς να τα κάνουν δικά τους...

Φυσικά, το νέο δεν έφερε ακριβώς και… ενθουσιασμό στον Ολυμπιακό. Ο Σάσα ήταν από τα βασικότερα εργαλεία του Γιώργου Μπαρτζώκα σε μια εξαιρετική για τον Ολυμπιακό χρονιά με δύο τίτλους στην Ελλάδα και παρουσία στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Οι άνθρωποι του πρωταθλητή θέλουν όσο τίποτε να έχουν και εφέτος στο ρόστερ τους τον Κυπριο-Ελληνο-Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ. Η “χημεία” του με την ομάδα είναι σπουδαία και οι ικανότητές του γνωστές.

Το δημοσίευμα, έτσι, της “Sacramento Bee”, έφερε χαμόγελα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρά την αγορά των δικαιωμάτων του Βεζένκοφ, οι Κινγκς ενεργοποίησαν και την οψιόν αγοράς του Τρέι Λάιλς. Ο Λάιλς πήγε στο Σακραμέντο στο deadline του NBA τον περασμένο Φεβρουάριο. Έπαιξε, ωστόσο, βασικός στα 20 από τα 24 ματς που έδωσε μαζί τους, με μ.ο. 10,6 πόντους, 1,3 ασίστ και 5,6 ριμπάουντ σε 22,8 λεπτά/ματς.

Ο Λάιλς ξεπέρασε τον εαυτό του, ο “Σάσα” πάει για του χρόνου…

Ευτυχώς για τον… Ολυμπιακό, ο Λάιλς ξεπέρασε τον εαυτό του στους Κινγκς, με μέσους όρους που δεν είχε δει ποτέ ως τώρα στην καριέρα του (48,9% 2ποντα, 36,5% τρίποντα και 85,1% βολές). Ήταν αρκετά για τους υπεύθυνους της ομάδας ώστε να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του (2.600.000 δολάρια). Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, λοιπόν, οι Κινγκς, που επέλεξαν στο Νο4 του ντραφτ τον Κίγκαν Μάρεϊ, είναι πια πολύ “γεμάτοι” στη θέση του Βεζένκοφ.

Διότι εκτός από τον Λάιλς και τον Μάρεϊ, υπάρχουν και οι Ντομάντας Σαμπόνις και Χάρισον Μπαρνς. Η περίπτωση του Σάσα, δηλαδή, μάλλον πηγαίνει πλέον για του χρόνου, όταν θα υπάρξει χώρος στο ρόστερ τους έτσι ώστε να παίξει πολύ περισσότερο και να έχει πιο κεντρικό ρόλο ο Βεζένκοφ. Στον Ολυμπιακό, συνεπώς, εύχονται, απλώς, στο “πάρε-δώσε” των ημερών να μην υπάρξει νέα ανταλλαγή δικαιωμάτων και αυτά του Σάσα τα πάρει ομάδα που θα τον έχει ανάγκη άμεσα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ