Το "αντίο", πέρυσι, του Ντίνου Μήτογλου στον Παναθηναϊκό έμοιαζε πιο πολύ με "θα τα ξαναπούμε σίγουρα". Συναισθηματικά, έτσι, ο "Εξάστερος" σίγουρα έχει προβάδισμα για την απόκτησή του. Ο αθλητισμός, ωστόσο, έχει και επαγγελματική πλευρά. Και οι "ερυθρόλευκοι" δε θα μείνουν αδρανείς για τον παίκτη, ειδικά αν η τιμωρία του είναι μικρή σε διάρκεια...

“Πρασινίζει” ο Μήτογλου; Τι λένε, σχετικά, στο… λιμάνι; Η ανακοίνωση, τον περασμένο Μάρτιο ότι το δείγμα του 26χρονου φόργουροντ ήταν θετικό στον έλεγχο αντιντόπινγκ που έγινε στην Ολίμπια Μιλάνου, έπεσε ως  κεραυνός εν αιθρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. “Σημαδιακά”, ίσως, ο έλεγχος έγινε μετά το ματς με τον… Παναθηναϊκό. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων. Από τις 29 Μαρτίου, ο Μήτογλου είναι “ξένο σώμα” στο Μιλάνο. Και είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι μετά το τέλος της -όποιας- ποινής του, ο επόμενος προορισμός του, θα είναι η Ελλάδα. Για ποιαν ομάδα; Το φαβορί είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Στα… χαρτιά.


Μετά την αποχώρηση και του Ιωάννη Παπαπέτρου για την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός πάει φουλ για την προσθήκη στο ρόστερ και του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Και στο βάθος του μυαλού του, ως προσθήκη στον ελληνικό του κορμό έχει σίγουρα και τον Ντίνο Μήτογλου. Η συνεργασία τους, άλλωστε, από το 2017 ως πέρυσι ήταν εξαιρετική. Και εξαιρετικά… αποδοτική. Τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και ολοκληρωμένους σέντερ της Ευρώπης. Και, στο… δικό του αντίο, ήταν κάτι περισσότερο από φανερή η ειδική σχέση που έχει αναπτύξει με την ομάδα.

Το αντίο του θύμιζε πιο πολύ… “εις το επανιδείν”

Ήταν ένα αντίο γεμάτο συγκινητικά λόγια, του είδους: “Ποτέ δεν φεύγεις πραγματικά από ένα μέρος που αγαπάς. Παίρνεις ένα κομμάτι αυτού μαζί σου και αφήνες ένα κομμάτι σου εκεί”. Ένα αντίο γεμάτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (με κεφαλαία γράμματα) σε Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Τάκη Τριαντόπουλο, αλλά και σε “προπονητές, γυμναστές, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, έναν – έναν ξεχωριστά”…

Με άλλα λόγια, είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει ένας ξχωριστός δεσμός μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κόσμος του αθλητισμού, ωστόσο, δεν έχει μόνο τη συναισθηματική του πλευρά. Υπάρχει πάντοτε και αυτή του επαγγελματισμού. Και, εδώ, μπαίνει στην υπόθεση και ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι λογικό, ότι από τη στιγμή που η υπόθεση Σάσα Βεζένκοφ για τους Σακραμέντο Κινγκς παίρνει αναβολή για ένα χρόνο, θέλει να δει στο πλάι του έναν σέντερ όπως ο Μήτογλου.

Ο Μπαρτζώκας είναι λογικό να θέλει δίδυμο Βεζένκοφ-Μήτογλου μπροστά

Οι δυό τους αποτελούν μια γραμμή πυρός που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κάνει μεγάλα όνειρα για ακόμη καλύτερη πορεία εφέτος στην Ευρωλίγκα. Και αν η χρονική διάρκεια της ποινής του παίκτη δεν είναι απαγορευτική (διετής), είναι βέβαιο ότι θα κάνουν εξαιρετικά δελεαστική προσφορά στον παίκτη. Ως τώρα, όλα δείχνουν ότι η ποινή -αν ο Μήτογλου δεν αθωωθεί και στο CAS- θα είναι έξι μήνες ως ένα χρόνο. Κάτι που σημαίνει ότι είτε από το Σεπτέμβριο είτε, στη χειρότερη περίπτωση, από το Μάρτιο (μήνα-φωτιά, ειδικά για την Ευρωλίγκα) θα μπορεί να παίξει.

Σε… ποια ομάδα τώρα; Είπαμε: οι “πράσινοι” δείχνουν να είναι ξεκάθαρο φαβορί. Και σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά και επειδή, παραδοσιακά, οι επιτυχίες τους έχουν έλθει πάντοτε με ισχυρό βασικό κορμό από Έλληνες παίκτες. Αλλά εξίσου βέβαιο είναι και ότι ο Ολυμπιακός δε θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα σ’ αυτό το ζήτημα. Και αν, επαγγελματικά, η πρότασή του είναι πολύ πιο συμφέρουσα για τον παίκτη; Κανείς δεν ξέρει από τώρα την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν