Τι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί η Καρδίτσα, μετά την εξασφάλιση της ανόδου από την Α2.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, μετά τη συνεδρίασή του, επικύρωσε την άνοδο των Θεσσαλών στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη μοναδική νέα είσοδο στο καινούριο πρωτάθλημα, αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Αντίθετα, εκτός έμεινε το Ψυχικό, το οποίο εξασφάλισε μεν την άνοδο αλλά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, όπως και η Λάρισα, η οποία διαλύθηκε.

Ο Θεόδωρος Ριζούλης, που μετά την αποχώρησή του από τους Λαρισαίους βρέθηκε στον Ηρακλή, ήλπιζε ο «Γηραιός» να κερδίσει θέση στην Basket League.

Ωστόσο, τα μέλη του Δ.Σ. απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι, η νέα λίγκα θα απαριθμεί δώδεκα ομάδες, δεδομένου πως φέτος δεν πρόκειται να δοθούν wild cards.

Η ανακοίνωση: «Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή (20/07) συνεδρίασή του έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας – Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στην ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω πρωτάθλημα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ