Μια ομάδα με βάθος και τουλάχιστον δύο καλές λύσεις σε κάθε θέση έχει πλέον ο πρωταθλητής. Οι κινήσεις έγιναν γρήγορα, ήταν στοχευμένες και, πλέον, επιτρέπουν λίγη -απαραίτητη- ξεκούραση...

Ολυμπιακός: Το ρόστερ-πασπαρτού του Μπαρτζώκα! Ο Αύγουστος μπήκε -καλό μήνα κιόλας- και ο πρωταθλητής… κάαααθεται! Διότι… τι άλλο έχει να κάνει; Να τρέχει άσκοπα; Όλοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Και η ώρα γι’ αυτό ήλθε. Ακριβώς επειδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μαζί, φυσικά, με τους συνεργάτες του φρόντισαν και… μαγείρεψαν εγκαίρως. Και με σπουδαία υλικά, μάλιστα!

Η 12άδα της Ευρωλίγκας είναι ήδη έτοιμη. Και παρότι δε θα έχει Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργο Πρίντεζη, Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Χασάν Μάρτιν, αυτοί που θα έχει όχι απλώς συμπληρώνουν τα κενά, αλλά συνθέτουν κι ένα ρόστερ με μεγάλη ευελιξία προσαρμογής σε κάθε σύστημα. Ο Αϊζάια Κάνααν, που παίρνει τη θέση του Ντόρσεϊ, ο Άλεκ Πίτερς, ως αντί-Πρίντεζης/Ζαν Σαρλ και ο Τζόελ Μπολομπόι, ως αντί-Μάρτιν είναι εγγύηση γι’ αυτό.

Ταρίκ Μπλακ: η πιο “πασπαρτού” λύση ως τώρα…

Η πιο “πασπαρτού”, ωστόσο κίνησή τους ως τώρα, έχει να κάνει με τον Ταρίκ Μπλακ. Στα 31,5 του, ο Μπλακ των 206 εκατοστών, είναι ένα πολύ αθλητικό 4-5άρι με ποιότητα και εμπειρία από την Ευρώπη (Μακάμπι και Ζενίτ).Η προσθήκη του προσθέτει ανταγωνισμό στα αποδυτήρια, αλλά και λύσεις κάτω απ’ τη ρακέτα, εφόσον λείψει, για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος από τους big men.

Μετά και την προσθήκη του Μπλακ, ο Ολυμπιακός έχει πλέον ένα ρόστερ… “πολυθεσιτών” που λύνει τα χέρια κάθε προπονητή. ΟΚ. Ο Μουσταφά Φαλ προσφέρει σχεδόν αποκλειστικά με τα 218 εκατοστά του ύψους του και δεν κάνει άλλη δουλειά στο γήπεδο. Ο Μπλακ, όμως, είπαμε ότι είναι 4-5άρι πιο πολύ πεντάρι, για την ακρίβεια. Απ’ την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας είναι εξίσου καλός στο 1 και το 2, το ίδιο όμως και ο Κάνααν. Ντόρσεϊ (σούτινγκ γκαρντ -μόνο), Μάρτιν (σέντερ φορ -μόνο) και Πρίντεζης (πάουερ φοργουορντ -μόνο) βρίσκουν πλέον κάλυψη από παίκτες που μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα στο γήπεδο.

 

Έρχονται δηλαδή να “κουμπώσουν” σ’ ένα έμψυχο υλικό που, ανάλογα με το σύστημα έχει και τους Λούντζη – Λαρεντζάκη (θέσεις 1-3). Παπανικολάου και ΜακΚίσικ (2-3) και Σάσα Βεζένκοφ (4αρι, αλλά και 3άρι). Με Άλεκ Πίτερς (4-5) και Μπολομπόι-Μπλακ (5-4), το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός έχει ένα εντυπωσιακό βάθος και εύρος πιθανών ρόλων.

Για κάθε θέση ο Ολυμπιακός, συγκεκριμένα έχει πλέον:

Πόιντ Γκαρντ: Κώστας Σλούκας, Τόμας Γουόκαπ, Μιχάλης Λούντζης, Ιωσήφ Κολοβέρος
Σούτινγκ Γκαρντ: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Σμόλ Φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ
Πάουερ Φόργουρντ: Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Παναγιώτης Τσάμης
Σέντερ: Μουσταφά Φαλ, Τζόελ Μπόλομποϊ, Ταρίκ Μπλακ

Με άλλα λόγια, υπάρχουν ηδη τουλάχιστον δύο καλοί παίκτες για κάθε θέση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πια το κεφάλι του… ήσυχο. Μ’ αυτά ειπωμένα, στο υπάρχον υλικό που περιγράφουμε πιο πάνω, θα προστεθεί σίγουρα και τουλάχιστον ένας ακόμη Έλληνας παίκτης. Ποιος θα είναι, μένει να φανεί. Αλλά η προσθήκη του θα είναι, περισσότερο για να προσφέρει ασφάλεια σε τυχόν απρόοπτα και όχι για να συμπληρώσει ένα ήδη έτοιμο, ευέλικτο και ικανότατο ρόστερ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик