Tερματοφύλακας ετών 55! Ο Χρήστος Σχουλής ξετυλίγει το «κουβάρι» της ποδοσφαιρικής του ζωής στο Sports365, μιλώντας για την μακρά του καριέρα κάτω από τα γκολπόστ.

Τζιοβάνι Ζάκαρη

Όσα χρόνια και να περάσουν από την ζωή ενός ανθρώπου, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να πάψει να υπάρχει. Τρανή απόδειξη της εν λόγω θεωρίας είναι ο Χρήστος Σχουλής.

Τι εστί Χρήστος Σχουλής; Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί μέλος του Α.Σ. Μικροθηβών, που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ της Θεσσαλίας. Τι τον κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί σημείο αναφοράς; Το γεγονός πως ο τερματοφύλακας του συγκεκριμένου συλλόγου αρνείται να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, παρά τα 55 του χρόνια.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο Sports365 για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα, καθώς και για την αγάπη του όσον αφορά την «στρογγυλή θεά». Η πρώτη του αναφορά αφορούσε την καθημερινότητα ενός ανθρώπου ο οποίος έπρεπε να συνδυάσει το χόμπι του και το επάγγελμα του ως έμπορος ανταλλακτικών.

«Τυγχάνει να είμαι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζομαι και γι’ αυτόν τον λόγο διαχειρίζομαι τις ώρες ώστε να μπορώ να κάνω προπονήσεις και να παίζω στα παιχνίδια. Πάρα πολλές φορές έχει συμβεί να μην πάω για δουλειά. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι το παν! Είναι αρρώστια να μπαίνεις στο γήπεδο». Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχει ώστε να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα:

«Νομίζω πως δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς το ποδόσφαιρο. Για εμένα το συγκεκριμένο σπορ είναι τρόπος ζωής. Μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία και να σέβεσαι τους αντιπάλους σου με τον καλύτερο τρόπο. Με βοηθάει πολύ ο σωματότυπος μου και πως όλα αυτά τα χρόνια είμαι παίχτης της προπόνησης. Για εμένα είναι το Α και το Ω για να μπορέσεις να σταθείς στο γήπεδο. Χωρίς προπόνηση μένεις πίσω»

Ο 55χρονος κίπερ έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πετσί του αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει βιώσει διάφορες πτυχές του. Η θέση του όμως ήταν το μοναδικό πράγμα που δεν άλλαξε στο πέρασμα αυτών των ετών.

«Ξεκίνησα το 1989 και η πρώτη μου ομάδα ήταν η Χλόη στο Β τοπικό. Τώρα το τι θυμάμαι? Ξερά γήπεδα, σοβαρούς τραυματισμούς, φασαρίες με τους διαιτητές και η ανυπομονησία του Σαββατοκύριακου να παίξω μπάλα. Μπορώ να μιλάω ώρες ατελείωτες για τα γεγονότα που έχω ζήσει

Έχω αλλάξει 9 ομάδες όπου στις δύο τυγχάνει να έχω αγωνιστεί δύο φορές. Έχω παραμείνει επίσης 10 ολόκληρα χρόνια στην ίδια ομάδα. Την θέση μου την υποστηρίζω όλα αυτά τα χρόνια αφού είναι το νούμερο 1». Αδιαμφησβήτητα τα ευτράπελα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τις αναμνήσεις του, όντας ένας παίκτης που αγωνίζεται στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

«Έχουμε κατέβει στο γήπεδο για να ξεκινήσει ο αγώνας και ένα άτομο από την διοίκηση έχει πάρει τα δελτία μας και έχει φύγει επίτηδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε το εν λόγω παιχνίδι στα χαρτιά» αναφέρει για ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά που βίωσε και εν συνεχεία θυμήθηκε ένα όμορφο περιστατικό:

«Οι συμπαίκτες μου και αντίπαλοι πάντα με σέβονται. Δεν θα έλεγα το ίδιο για τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας! Θυμάμαι ένα περιστατικό να έχω ακούσει διάφορα από οπαδούς αντίπαλης ομάδας και στο τέλος του παιχνιδιού όπου έχουμε κερδίσει οι ίδιοι να μου λένε μπράβο παιχταρά.»

Ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος, όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος! Ο Χρήστος Σχουλής όμως δεν έχει συμβιβαστεί ακόμα με αυτή την ιδέα όμως αφού η αγάπη που τρέφει για το ποδόσφαιρο θα του κοστίσει πολύ.  «Όλα κάποτε τελειώνουν! Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρω σίγουρα κάτι άλλο να ασχοληθώ όταν θα σταματήσω και τότε θα μάθω πόσο πολύ θα μου στοιχίσει».

Τέλος, ερωτηθείς για το σε ποια μεγάλη ομάδα θα αγωνιζόταν, απάντησε πως: «Δεν έχει σημασία η ομάδα… Οι επαγγελματικές ομάδες είναι σε άλλο επίπεδο οπότε σε οποιαδήποτε και αν έπαιζα θα χαιρόμουν το ίδιο. Είμαι φίλαθλος και όχι οπαδός»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ