«Περίπατος» στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα των φετινών πλέι οφ.

Πρεμιέρα έκαναν τα φετινά πλέι οφ της Basket League, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και να φθάνει σε ευρείας έκτασης νίκη με 83-65.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Θεσσαλονικείς κι έφθασαν με άνεση στην επικράτηση και το 1-0 στη σειρά.

Οι φιλοξενούμενοι που σημείωσαν έντεκα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ έως και τα μέσα της τρίτης περιόδου, ωστόσο οι Πειραιώτες με δύο μεγάλα σερί άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Για τους Θεσσαλονικείς ο Τζόρνταν Σάιμπερτ είχε 15 πόντους.

Οι Θεσσαλονικείς στηρίχθηκαν από το ξεκίνημα του ματς στο περιφερειακό τους σουτ και έχοντας ευστοχία έξω από τα 6,75μ. κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα από την αρχή του αγώνα.

Πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τετραλέπτου, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-5 και ευστοχώντας σε πέντε τρίποντα έως και το φινάλε της πρώτης περιόδου, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 19-17.

Η ίδια εικόνα στον αγώνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να προσπεράσει στο σκορ, αλλά τον ΠΑΟΚ να έχει πάντα απαντήσεις, ιδιαίτερα από το τρίποντο, που τον διατηρούσαν σε θέση οδηγού στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε άλλα έξι τρίποντα στη δεύτερη περίοδο, έχοντας συνολικά 11 στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης (11/21), με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ, με 45-42.

Η εικόνα του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στην άμυνά του, άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό από την αμυντική τους παρουσία και κατάφεραν «χτυπώντας» στο transition να ανοίξουν τον ρυθμό και να βρουν τα καλάθια που χρειάζονταν.

Οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν κοντά στο σκορ (54-52) μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός με τον Βεζένκοφ και τον Γουόκαπ έτρεξε σερί 9-0 ως το φινάλε της τρίτης περιόδου για το 63-52.

Με ένα νέο σερί, 14-0, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 65-58 σε 79-58 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους και το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 83-65, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα προς τους τελικούς.

Δεκάλεπτα: 17-19, 42-45, 63-52, 83-65.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Λούντζης 10 (5/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φαλ 4 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 μπλοκ), Βεζένκοβ 21 (5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 4 (2/8 σουτ, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 16 (3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Πάπας, Μπόλομποϊ 2 (7 ριμπάουντ), Πίτερς 13 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 6 (1/5 τρίποντα).

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φράνκε 7 (1/6 τρίποντα), Ράιλι 12 (1/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ασίστ), Μαργαρίτης 5, Σαλούστρος 2 (1/5 σουτ), Ρένφρο 1, Τσιακμάς 3 (1), Χαντς 9 (3/6 τρίποντα), Πόλι 7 (1), Σλαφτσάκης, Σάιμπερτ 15 (3/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα), Κακλαμανάκης 4, Καμπερίδης.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Με όπλο την άμυνα ξέφυγαν στο +21 οι «Ερυθρόλευκοι»:




«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»: Ο κόσμος του Ολυμπιακού στέλνει… μήνυμα στους παίκτες:




«Απογειώθηκε» και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό ο Πόλι:



«Πάτησαν το γκάζι» και ξέφυγαν στο 3ο δεκάλεπτο οι «Ερυθρόλευκοι»:




Το τρίποντο του Βεζένκοφ ξεσήκωσε το κοινό, αλλά δεν μέτρησε:




Στα επίσημα του ΣΕΦ η διοικητική ηγεσία των «Ερυθρόλευκων»:




ήγαινε… γυρεύοντας ο Ράιλι, εμφατικό στοπ του Φαλ:




Εξαιρετική ασίστ του Ουόκαπ στον Βεζένκοφ στην πλάτη της άμυνας:




Καταιγισμός τριπόντων στο 2ο δεκάλεπτο:




Απίστευτο στοπ του Μπολομπόι, σταμάτησε στα ίσια στον Πόλι:




Το έκανε ξανά ο Χαντς! Νέο τρίποντο στη λήξη της επίθεσης:




Τρομερό buzzer-beater τρίποντο του Χαντς στη λήξη του 1ου δεκαλέπτου:




Σκληρό φάουλ του Σλαφτσάκη στον Βεζένκοφ, έντονες αποδοκιμασίες από την κερκίδα:




Εν μέσω αποθέωσης βγήκε από τα αποδυτήρια ο Σλούκας:




Δυναμικό ξεκίνημα από τον «Δικέφαλο» με 3/3 τρίποντα:




Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη:




Εντυπωσιακές εικόνες πριν το τζάμπολ ανήμερα της επετείου για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης:




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ