Οι Θεσσαλοί πήραν το «θρίλερ».

Την τέταρτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League πανηγύρισε η ουραγός Καρδίτσα, επικρατώντας με 78-77 στην παράσταση του Άρη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Σε μία αναμέτρηση με 50 λάθη (30 η Καρδίτσα, 20 ο Άρης) οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν στον στόχο τους.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γκάλινατ με 32π. κι από εκεί και πέρα ο Πριτζέτ σημείωσε 17 πόντους, ενώ ο Έβανς έκανε double double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τον Άρη ο Νότε πέτυχε 14 πόντους.

To ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να είναι πολύ άστοχες (6-6 στο 6′), χωρίς να λείπουν οι δυνατές μονομαχίες.

Σταδιακά πάντως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και πήραν το προβάδισμα (14-11 στο 9′), δίχως όμως να νιώσουν σιγουριά.

Ο Άρης αντέδρασε, βρήκε λύσεις και έδειξε πιο απειλητικός, αλλά η υπεροχή του δεν κράτησε πολύ κι αυτό γιατί ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ανέλαβε δράση, έβαλε συνεχόμενους πόντους και αποτέλεσε τη βασική αιτία για το +2 (36-34) της Καρδίτσας στο ημίχρονο.

Ο Γκάλινατ ήταν η επιθετική αιχμή για τους γηπεδούχους, την ίδια στιγμή που Νετζήπογλου και Νότε οδηγούσαν τους «κίτρινους», με συνέπεια οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, παλεύοντας για το θετικό αποτέλεσμα.

Με το σκορ στα ίσια (50-50) στο 28’ οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έτρεξαν ένα σερί 6-0 και πήραν προβάδισμα (56-50) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τον Νότε να φέρνει τη διαφορά στους οκτώ πόντους (58-50), ο Άρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο δεκάλεπτο.

Η εικόνα αυτή δεν κράτησε για πολύ καθώς οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Με επιμέρους σκορ 14-6, η Καρδίτσα ισοφάρισε ξανά (64-64), με εύστοχο τρίποντο του Γκάλινατ. Ο ίδιος έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 68-67 στο 39’ και ο Γιάννης Αθηναίου με μία εύστοχη βολές έκανε το 69-67 14,3’’ για τη λήξη.

Η απάντηση ήρθε από τον Γκούντγουιν καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος των γηπεδούχων, πέτυχε το καλάθι πήρε και το φάουλ (69-69) στα 4,7’’, όμως αστόχησε στη βολή, με συνέπεια το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο έξτρα πεντάλεπτο αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας.

Με επιμέρους σκορ 9-8 και τον Νότε να αστοχεί στο τελευταίο σουτ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση και συνεχίζουν την προσπάθεια να μείνουν στη Basket League.

Δεκάλεπτα: 16-16, 36-34, 50-56, 69-69 (κ.α.), 78-77.

Καρδίτσα (Παπανικολόπουλος): Έβανς 15 (11 ριμπάουντ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα), Αγραβάνης 8 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Γκιουζέλης, Γουέστ, Γκάλινατ 32 (3/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 8/11 βολές, 9 λάθη), Πρίτζετ 17 (1 τρίποντο, 6 λάθη), Αθηναίου 4, Χάντερ, Γκάμπροβσεκ, Σαρικόπουλος 2.

Άρης (Καστρίτης): Χόρχλερ 11 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Γκούντγουιν 9 (9 ριμπάουντ, 6 λάθη), Τολιόπουλος 4 (0/8 τρίποντα, 8 ασίστ, 3 λάθη, 3 κλεψίματα), Νότε 14 (1/10 τρίποντα, 3 ασίστ, 5 λάθη, 6 κλεψίματα), Νετζήπογλου 11 (1), Μήτρου – Λονγκ 8 (1), Σανόγκο 4, Σχίζας 8 (2), Φίλλιος, Χρηστίδης 8, Χάγκινς.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:




Τρομερό καλάθι και φάουλ του Γκούντγουιν που αστόχησε στη βολή και έστειλε το ματς στην παράταση:




Κάρφωμα για… όσκαρ από τον Αγραβάνη:




Συνεχίζεται η κακοδαιμονία για τους φιλοξενούμενους, τραυματίστηκε και ο Νότε:




Ακόμη ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Χόρκλερ:




Ο Πρίζετ κάνει τα πάντα – πρώτα κλέβει και στη συνέχεια «κατεδαφίζει» τη μπασκέτα με εντυπωσιακό κάρφωμα:




Πανέξυπνη προσποίηση και lay-up του Πρίτζετ:




Τρομερό κάρφωμα του Χόρκλερ μετά τη «μαγική» πάσα του Χρηστίδη:




Ο Αθηναίου έπεσε «άτσαλα» πάνω στον Σανόγκο τραυματίζοντάς τον:




«Άναψαν τα αίματα» ανάμεσα σε Γκάλινατ και Σανόγκο:




Υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, με τον Νότε να εκτελεί από το τρίποντο:




Τρομερή πάσα του Γουέστ με τον Έβανς να ολοκληρώνει υποδειγματικά τη φάση:




Γκολ-φάουλ του Έβανς και έμμεσο τρίποντο για τους γηπεδούχους:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ