Οι εκλογές της ΕΟΚ πάνε από αναβολή σε αναβολή αφού η κατάσταση με τον κορονοιό δεν επιτρέπει μια ομαλότητα στην διαδικασία. Είναι όμως η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που έχουν τόσο ενδιαφέρον και τόσους υποψηφίους.  Το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πάψει να είναι […]

Οι εκλογές της ΕΟΚ πάνε από αναβολή σε αναβολή αφού η κατάσταση με τον κορονοιό δεν επιτρέπει μια ομαλότητα στην διαδικασία. Είναι όμως η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που έχουν τόσο ενδιαφέρον και τόσους υποψηφίους. 

Το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πάψει να είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στις εκλογές της ΕΟΚ, για τις οποίες δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία, αλλά υπάρχει παράθυρο μέχρι τις 15 Μαρτίου (εκτός αν υπάρξει νέα παράταση), φαβορί είναι οι Βαγγέλης Λιόλιος.

Το γενικό lockdown και τα νέα μέτρα στην Ελλάδα (7/11-30/11) φέρνουν πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/11) πως θα παραταθούν για ένα μήνα οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικών οργάνων στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Θυμίζουμε ότι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο είναι ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος όμως βάσει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου δεν μπορεί να θέσει νέα υποψηφιότητα, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Γιάννης Σγουρός.

Η ιδιαιτερότητα των επόμενων εκλογών της ΕΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο 82χρονος ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα έχοντας ξεπεράσει το όριο ηλικίας και έτσι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, στον οποίο κάθεται από το 2010 (είχε διατελέσει πρόεδρος και από το 1998 έως το 2002).

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος, έχοντας στο σχήμα του δυνατά ονόματα όπως τον Κώστα Τσαρτσαρή, το Δήμο Ντικούδη και τον Νίκο Χατζηβρέττα, εμφανίζεται από τις στοιχηματικές ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη των ηνίων του ελληνικού μπασκετ. Η απόδοσή του παίζει στο 1.80.

Από εκεί και πέρα, αρκετά δυνατή θεωρείται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα. Ο θρύλος του ελληνικού μπασκετ ήταν για ένα διάστημα το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις εκλογές, όμως έχει πλέον χάσει έδαφος και η απόδοσή του βρίσκεται στο 2.30.

Πιο χαμηλά συναντάμε τα ονόματα του Παναγιώτη Τσαγκρώνη (6.00), πρώην γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, του γνωστού μάνατζερ Τάσου Δελημπαλταδάκη (8.00), αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα αθλητισμού, Γιάννη Σγουρού (10.00).

Φήμες θέλουν υποψηφιότητα, ως εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου, να καταθέτει και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όμως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι