Απολαυστικός και συγκινητικός ο Σακίλ Ο’Νιλ.

Απολαυστικός και συνάμα συγκινητικός σε μια ακόμα συνέντευξη που παραχώρησε ο Σακίλ Ο’ Νιλ! Ο θρυλικός σέντερ που θεωρείται ο καλύτερος όλων των εποχών ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του και μίλησε για το διαζύγιό του, για τον Κόμπι Μπράιαντ αλλά και για τον Πένι Χάρνταγουεϊ.

“Δεν στέκομαι περισσότερο σε άλλα λάθη που έκανα. Αυτά τα τρία τα σκέφτομαι. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες, αλλά είχα πολλά στο μυαλό μου. Ήμουν αλαζόνας και βλάκας και καμία φορά όταν κάνεις πολλά πράγματα, δεν θες να δουλέψεις για τον εαυτό σου. Αυτά είναι τα τρία πράγματα για τα οποία μετανιώνω, όλα τα άλλα δεν τα σκέφτομαι. Χαίρομαι που έζησα την ζωή μου με τον δικό μου τρόπο”.

Το καλύτερο συναίσθημα ήταν όταν έμπαινα στο σπίτι και άκουγα 5-6 διαφορετικές φωνές. Δεν είχε σημασία αν είχα χάσει 15 βολές. Ήταν εκεί. Αλλά ήμουν άπληστος. Είχα την τέλεια κατάσταση. Η γυναίκα μου ήταν απίστευτη. Ήταν σπουδαία και εγώ ήμουν κακός. Εγώ έφταιγα για όλα. Δεν έχει σημασία να πω τι έκανα, αλλά δεν την προστάτευα και δεν τηρούσα τους όρκους που πήρα. Καμία φορά, όταν ζεις διπλή ζωή παρασύρεσαι. Δεν θα πω ότι έφταιγε αυτή. Εγώ έφταιγα για όλα.

Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Φρόντιζε τα παιδιά, το σπίτι, τα πάντα. Καμία φορά, όταν κάνεις τόσα πολλά λάθη όπως εγώ, δεν γίνεται να επιστρέψεις. Όσο μεγαλώνω τα σκέφτομαι. Είχα την τέλεια κατάσταση. Η σύζυγός μου ήταν απίστευτη, κάναμε παιδιά. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Τα είχα όλα και τα έκανα χάλια. Όταν δεν τα είχα όλα αυτά, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την λέξη από “Κ” (σ.σ κατάθλιψη), αλλά ήμουν χαμένος.
Επέστρεφα σε ένα σπίτι 7.000 τετραγωνικών μόνος μου. Δεν υπήρχαν παιδιά στο σπίτι. Πήγαινα στο γυμναστήριο, δεν ήταν κανείς εκεί. Πήγαινα στα δωμάτιά τους, δεν ήταν κανείς εκεί. Όταν συμβαίνει αυτό, αρχίζεις να τα νιώθεις αυτά. Και όσο περνούν τα χρόνια και έλεγαν ότι δεν ήμουν ο ίδιος παίκτης – και δεν ήμουν ο ίδιος παίκτης – σκεφτόμουν ότι δεν είμαι παντρεμένος, αλλά παραμένω πατέρας και πρέπει να προστατέψω τα παιδιά μου. Να δουλέψω για τα έξι παιδιά μου”, είπε αρχικά για τη σύζυγο και το διαζύγιο του ο Σακίλ Ο΄Νιλ.

“Με τον Πένι ήμασταν δύο νεαρά παιδιά, που αφήσαμε κόσμο να παίξει με το μυαλό μας. Παίξαμε μαζί στην ταινία Blue Chips και παίξαμε λίγο μπάσκετ στα γυρίσματα και με ενθουσίασε. Πήρα τότε τους Μάτζικ και τους είπα ότι αν δεν τον επιλέξουμε στο NBA Draft θα φύγω από την ομάδα όταν λήξει το συμβόλαιό μου σε δύο χρόνια.

Έρχεται η μέρα του ντραφτ και οι Μάτζικ επέλεξαν τον Γουέμπερ και διέλυσα την κουζίνα μου. Μετά ανακοινώθηκε η ανταλλαγή και χάρηκα. Σκεφτόμουν ότι θα ήμασταν οι επόμενοι Μάτζικ Τζόνσον και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Σου αρέσει να παίζεις με έναν παίκτη που σε ψάχνει. Το πρόβλημα ήταν όταν ξεκίνησα να ακούω αυτούς που έλεγαν “ποιού είναι η ομάδα;” Όταν λοιπόν ήμουν free agent ζήτησα 150 εκατ. δολάρια. Και μου πρόσφεραν 80 εκατ. δολάρια για 4 χρόνια.

Τότε με πήρε ο μάνατζέρ μου να πάω στο ξενοδοχείο και βρέθηκα με τον Τζέρι Γουέστ και μου είπε ότι οι Λέικερς μου δίνουν 120 εκατ. δολάρια. Δεν μίλησα με κανέναν, είδα απλώς τα μηδενικά και όταν μου είπαν ότι το Ορλάντο δεν θα καλύψει την προσφορά. Μετά έμαθα ότι εκτός από αυτά τα λεφτά θα είχα και άλλα πράγματα, όπως τις ταινίες. Αν δεν είχαμε τα “εγώ” μας, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ήταν ο Κόμπι πριν από τον Κόμπι. Πάντα το σκέφτομαι. Αν το είχα χειριστεί διαφορετικά και έμενα στο Ορλάντο, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Σκέφτομαι ότι αν έμενα στο Ορλάντο, ίσως μπορούσαμε να κατακτήσουμε περισσότερα πρωταθλήματα. Αν έμενε υγιής θα ήταν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Όταν ήρθε στο Ορλάντο, στην 2η χρονιά του πήγαμε στους τελικούς. Αν δεν είχε τραυματισμούς θα ήταν από τους κορυφαίους όλων των εποχών”, ανέφερε για τον Πένι Χάρνταγουεϊ ο Σακίλ Ο΄Νιλ.

“Θα μείνουμε στην ιστορία ως το πιο αινιγματικό, δυναμικό και αμφιλεγόμενο δίδυμο κοντού-ψηλού στην ιστορία. Όταν είσαι συμπαίκτης με έναν τύπο που το θέλει πολύ, σε έχει στην τσίτα. Όταν έβαζε 25 πόντους, ήθελα να βάλω 40.

Η σχέση μας ήταν τέλεια, αλλά δεν ήταν τέλεια. Ήταν τέλεια, επειδή ο ένας υποχρέωσε τον άλλο να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Πήραμε 3 πρωταθλήματα. Τα πηγαίναμε καλά πάντα; Όχι, Στον αθλητισμό όμως συμβαίνει αυτό. Αν μου δώσεις μία ομάδα που ο ένας συμπαθεί τον άλλο, θα χάσω, επειδή θα είμαστε υπερβολικά καλοί. Ως ηγέτης, εστιάζεις είτε στον στόχο είτε στην σχέση. Εγώ εστίαζα στην νίκη. Αυτός ήταν διαφορετικός από μένα. Ήθελε να είναι 100 ώρες στο γήπεδο, εγώ 3 γιατί μετά ήθελα να πάω αλλού. Αυτό τον εκνεύριζε.

Ο κόσμος με ρωτούσε τι θα έκανα διαφορετικά αν γυρνούσα πίσω. Η απάντηση είναι “τίποτα”, επειδή κατακτήσαμε 3 πρωταθλήματα σε 4 τελικούς. Μετά το μπάσκετ όμως, εύχομαι να μιλούσαμε περισσότερο. Γιατί είχα νύχτες που δεν κοιμόμουν. Αρχικά πέθανε η αδελφή μου, που την είδα 4 φορές. Της είπα ότι πρέπει να πάω στο Λος Άντζελες και πέθανε ενώ έλειπα. Ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ.

Μία μέρα, κάθομαι στον καναπέ μου και έρχεται ο γιος μου κλαίγοντας και ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Σκεφτόμουν ότι πέθανε η μαμά μου. Μου είπε ότι πέθανε ο Κόμπι και μόλις μία μέρα πριν έβλεπα τον ΛεΜπρόν να περνάει τον Κόμπι σε πόντους. Μετά το επιβεβαίωσα και άρχισα να κλαίω. Ποτέ δεν έτυχε να κάτσουμε να μιλήσουμε, δεν του έστειλα μήνυμα και αυτό με κυνηγάει. Όλα αυτά θα μπορούσαν να μπουν στην άκρη.

Ο κόσμος νομίζει ότι είναι χειρότερο από ότι ήταν. Ήταν απλώς δύο αδέλφια που διαφωνούσαν. Το λέω σε όλο τον κόσμο, ότι μετά το πρώτο μου πρωτάθλημα, ο πρώτος που αγκάλιασα ήταν ο Κόμπι. Έχω έναν μικρότερο αδελφό και έναν ξάδελφο που διαφωνούμε συνέχεια. Αλλά αυτό που μας κρατούσε ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός. Όταν μου έκαναν double-team του έδινα την μπάλα. Όταν έκαναν double-team σε αυτόν, μου έδινε την μπάλα.

Όταν χωρίσανε οι δρόμοι μας, δεν αφορούσε εμάς. Απλώς οι Λέικερς ήθελαν να γίνουν νεότεροι και δεν ήθελαν να μου δώσουν μεγαλύτερο συμβόλαιο. Έπαιρνα 40 εκατομμύρια και μου είπαν ότι ήθελαν να μου δώσουν 25, κάτι που δεν δέχθηκα. Οπότε με έστειλαν στο Μαϊάμι.

Σεβόμασταν ο ένας τον άλλο. Εγώ έλεγα ότι μου άρεσε να μιλάει για εμένα, ήταν θέμα μάρκετινγκ. Εμένα δεν με ένοιαζε. Μετά πήγα το Μαϊάμι και πήρα αυτό που ήθελα. Είναι σαν μία ταινία καράτε. Ο μαθητής παίρνει την θέση του καθηγητή.

Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία, αλλά δουλεύω πολύ και δεν είχα χρόνο να πάρω τον Κόμπι. Δεν θα έπρεπε όμως να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Έχουμε τηλέφωνα όμως. Μπορούσα είτε να τον πάρω τηλέφωνο, είτε να του στείλω μήνυμα. Εχω φωτογραφίες του στο σπίτι, όπως και της αδελφής μου, αλλά δεν κοιμάμαι τα βράδια. Πάει η ώρα 2, 3, 4 ή 6 και ξυπνάω στις 13:00 το μεσημέρι.

Ο Κόμπι ήθελε αλήθεια να γίνει ο καλύτερος. Ήταν πράγματι ο πρώτος που πήγαινε στο γήπεδο και ο τελευταίος που έφευγε””, ήταν τα λόγια του Σακίλ Ο΄Νιλ για τον Κόμπι Μπράιαντ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pivot Podcast (@thepivot)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ