Το Διηπειρωτικό Κύπελλο FIBA αλλάζει μορφή.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο FIBA αλλάζει μορφή.

Η παγκόσμια ομοσπονδία και η Sport Singapore συμφώνησαν σε μια τριετή συνεργασία που επεκτείνει τη διοργάνωση συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά και την Ασία.

Το Singapore Sports Hub θα γίνει η πρώτη αθλητική εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA, καθώς θα προσφέρει τη σκηνή για την 33η έκδοση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να προσαρμοστεί πιο αποτελεσματικά στο καλεντάρι των εγχώριων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων και στο πρόγραμμα των διεθνών παικτών, με στόχο να φιλοξενηθούν καλύτερα οι σύλλογοι που συμμετέχουν.

Επέκταση θα γίνει και στο πλαίσιο των ομάδων που θα συμμετέχουν καθώς από τέσσερις αυξάνονται σε έξι τα κλαμπ που θα πάρουν μέρος τον Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη. Θα προστεθεί ένας κινεζικός σύλλογος, που θα επιλεγεί από κοινού από τη FIBA και την Κινεζική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. H έκτη ομάδα που θα συμμετάσχει θα ανακοινωθεί από τη FIBA μελλοντικά.

Οι τέσσερις ομάδες είναι η πρωταθλήτρια της Basketball Africa League (BAL), η οποία διεξάγεται σε συνεργασία της FIBA και του NBA, η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League 2022-23. Η αντίστοιχη του Basketball Champions League Αμερικής 2022-23 και η NBA G League Ignite, η ομάδα που ιδρύθηκε το 2020 για να προετοιμάσει κορυφαίους νέους παίκτες που έχουν προοπτικές να επιλεγούν στο ντραφτ του NBA.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Basketball Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα