Οι Ανδαλουσιάνοι άλωσαν τα Άνω Λιόσια κι άφησαν την «Ένωση» δεύτερη.

Η Μάλαγα έβαλε τέλος στο σερί τεσσάρων νικών που είχε η ΑΕΚ, κερδίζοντάς την με 75-65 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Οι Ανδαλουσιάνοι κατέλαβαν έτσι την πρώτη θέση της κατάταξης, με την «Ένωση» να περνάει στα προημιτελικά ως δεύτερη, έχοντας δηλαδή μειονέκτημα έδρας.

Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους «8».

Οι απουσίες του Γουίλιαμς και πολύ περισσότερο του Στρέλνιεκς επηρέασαν την ΑΕΚ που τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 3/19 τρίποντα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (15-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου το οποίο διατήρησαν ως και τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Η ΑΕΚ με τον Λεμάρ κατάφερε να καλύψει την απόσταση και να ισοφαρίσει σε 33-33 στο 17′ ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια όντας έναν πόντο πίσω (38-39).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ, αλλά την ΑΕΚ να ακολουθεί σε απόσταση ενός ή δύο σουτ.

Ο Οριόλα ισοφάρισε σε 61-61 στο 32′, η συνέχεια όμως άνηκε στους Ισπανούς. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν δίχως σκορ εντός παιδιάς για περίπου 5 αγωνιστικά λεπτά, με τη Μάλαγα να εδραιώνει το προβάδισμά της, αλλά και πάλι να μην καταφέρνει να ξεφύγει (63-68 στο 37′).

Ο Λεμάρ μείωσε σε 65-68, ωστόσο τα επόμενα τρία λεπτά ως και το φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη δεν σκόραραν, με αποτέλεσμα η Μάλαγα να ανοίξει την υπέρ της διαφορά και να φτάσει στη νίκη με 75-65.

Η επόμενη φάση είναι Best of 3, με την ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες να παίρνει και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 15-21, 38-39, 55-59, 65-75.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φλιώνης 4, Γιάνκοβιτς 9, Λεμάρ 12, Μάιλς 7 (1), Μίτσελ 14, Γόντικας 2, Κόνιαρης, Μάντσεν 1, Οριόλα 6, Παπαδάκης 5 (1), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 5 (1).

Μάλαγα (Ναβάρο): Μπαρέιρο 3 (1), Ντίαθ 3 (1), Καλινόσκι 5 (1), Κράβις 9, Οσετκόβσκι 7, Μπριθουέλα 13 (3), Κάρτερ 15 (1), Έτζιμ, Πέρι 1, Σίμα 10, Τόμας 9 (1).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:




Έσπασε την μπασκέτα” με τρομερό κάρφωμα ο Ακίλ Μίτσελ:




Η τρομερή alley oop επαναφορά και το κάρφωμα του Κάρτερ:



Η… ιδιαίτερη ανταλλαγή αναμνηστικών:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Basketball Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ