Το δικαστήριο πείστηκε από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και τους απήλλαξε για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας από κοινού κατ' εξακολούθηση.

Μια υπόθεση που κρατούσε εδώ και 8 χρόνια έλαβε τέλος και ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Σπανός, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες για λαθρεμπορία.

Το δικαστήριο πείστηκε από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και τους απήλλαξε για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Αφορμή για την παραπομπή των κατηγορουμένων είχε αποτελέσει ένα τετράδιο οδηγού βυτιοφόρου για παραδόσεις καυσίμων σε πλοία αλλά και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων που κατέγραψε ο “κοριός” της ΕΥΠ.

Για την ίδια υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη 99 τελωνειακοί οι οποίοι απηλλάγησαν σε δίκη που είχε γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Επίσης, είχε κατηγορηθεί στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο οποίος απηλλάγη δια βουλεύματος.

Καθοριστικό ρόλο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων έπαιξαν οι καταθέσεις των διευθυντών των αρμόδιων Τελωνείων κατά το επίδικο διάστημα που δεν διαπίστωσαν ότι τελέστηκε λαθρεμπόριο καυσίμων και για το λόγο αυτό δεν εκδόθηκαν καταλογιστικές πράξεις σε βάρος της εταιρείας πετρελαιοειδών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε προφυλακιστεί ο ισχυρός άνδρας της ΕΤΕΚΑ και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου καθώς και ακόμα τρεις συγκατηγορούμενοι του.

Στην απολογία του ο Γιώργος Σπανός υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος, ούτε εγκληματική οργάνωση, ούτε λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς καμία πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προσέφυγε σε βάρος του για εικονικές παραδόσεις καυσίμων.

Συγκατηγορούμενοι του οδηγοί βυτιοφόρων ανέφεραν στις απολογίες τους ότι γέμιζαν μπιτόνια με καύσιμα που περίσσευαν από τα βυτιοφόρα για ίδιον όφελος και πως δεν τα επέστρεφαν στην ΕΤΕΚΑ για να διακινηθούν παράνομα χωρίς την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της Έδρας κ. Σταθοπούλου είχε προτείνει την καταδίκη των κατηγορουμένων σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Πηγή: zougla.gr

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατρόμητος

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μίλαν… προσπάθησε για να χάσει τον Φερνάντες!
Serie A

Η Μίλαν… προσπάθησε για να χάσει τον Φερνάντες!