Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Ανεβαίνει ο υδράργυρος!: Αισθητή βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Μετά τη σύντομη ψυχρή εισβολή που επηρέασε όλους μας τις προηγούμενες ημέρες, πλέον η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα στις περισσότερες περιοχές, ενώ οι βροχές δε θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον ως τα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Σάββατο

Από το πρωί περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη την χώρα, με λιακάδα παντού. Το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις από τα δυτικά, αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα μετακινηθούν ανατολικότερα.

Θα περάσουν πάνω από την ηπειρωτική χώρα, ενώ το βράδυ θα διαλυθούν. Θα έχουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς το κρύο θα παραμείνει έως το πρωί, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή άνοδος, με 14-17 βαθμούς κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, χαμηλές τιμές στο Αιγαίο, με 13-14 βαθμούς κατά μέσο όρο, ενώ 15-16 βαθμούς κελσίου θα έχουμε στα νότια νησιωτικά τμήματα.  

Αττική: Περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς κελσίου, με βόρειους ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 3-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε ανοιξιάτικο καιρό, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του και λίγες αραιές νεφώσεις να έχουμε το απόγευμα. Η θερμοκρασία που θα κυμανθεί θα είναι από 5-15 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Κυριακή

Ο καιρός θα είναι άκρως ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα καθώς και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα επικρατήσει ο ήλιος στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει το μεσημέρι της μέρας στους 18-20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά. Καθώς επίσης και έως 17 βαθμούς κελσίου στο Αιγαίο. Οι άνεμοι γενικά μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ.