Αλλάζει το σκηνικό – Χειμωνιάτικος καιρός από την Πέμπτη!: Αλλάζει άρδην ο καιρός, καθώς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021. Η θερμοκρασία θα πέσει, αλλά και οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Περιμένουμε νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ και τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στο Ιόνιο, όπως και τα ηπειρωτικά. Στη συνέχεια θα σημειωθούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο, όπως και την Κρήτη.

Στις νησιωτικές περιοχές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για βροχή, ειδικά στο Κεντρικό, Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο από τις πρωινές ώρες. Ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά ως το πρωί.

Πέμπτη

Αττική: Θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βέβαια, θα γίνει σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, 4 με 6 και απ’ το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Κρυάκι… δηλαδή! Στα ανατολικά και τα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Θεσσαλονίκη: Θα έχουμε τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.