Αίσθηση έχει προκαλέσει η παρουσία της Λία Τόμας, στις πισίνες των πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων (NCAA). Η Αμερικανίδα αθλήτρια σπάει όλα τα ρεκόρ και ανταγωνισμό. Τι την κάνει όμως ιδιαίτερη; Η Λία Τόμας είναι μια ακόμα τρανς αθλήτρια! Σε επίπεδο κολεγιακών αγώνων έχει εξαλείψει κάθε ανταγωνισμό.  Έχοντας τερματίσει 38 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την 2η  στα 1.500 μέτρα ελεύθερης […]

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παρουσία της Λία Τόμας, στις πισίνες των πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων (NCAA). Η Αμερικανίδα αθλήτρια σπάει όλα τα ρεκόρ και ανταγωνισμό.

Τι την κάνει όμως ιδιαίτερη;

Η Λία Τόμας είναι μια ακόμα τρανς αθλήτρια!

Σε επίπεδο κολεγιακών αγώνων έχει εξαλείψει κάθε ανταγωνισμό.  Έχοντας τερματίσει 38 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την 2η  στα 1.500 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης και άλλα 14 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα.

Πολλοί κάνουν λόγο για αδικία, τι απαντάει όμως η ίδια;

«Η κολύμβηση ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πριν τη μετάβαση στο νέο μου σώμα, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον μου στην κολύμβηση και το αν θα μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θεωρώ πως είναι δίκαιο»

Τα πρώτα… “πλατσουρίσματα” της Τόμας έγιναν όντας αθλητής στην ανδρική ομάδα κολύμβησης στο Penn State , για μια τριετία, πριν προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, με την ίδια να αναφέρει για αυτή της την μετάβαση:

 «Πριν τη μετάβαση η ψυχική μου υγεία δεν ήταν καλή, ένιωθα εγκλωβισμένη σε ένα ανδρικό σώμα. Τώρα νιώθω απελευθερωμένη και λατρεύω να κολυμπάω»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υγρός Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ