Το 24ο τρόπαιό τους στο Κύπελλο Ελλάδας διεκδικούν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Επιμελής και απόλυτα συνεπής στο ραντεβού τους με τους μεγάλους τελικούς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να επιβεβαιώνει και φέτος την απόλυτη κυριαρχία του στις εγχώριες διοργανώσεις της ανδρικής υδατοσφαίρισης.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 12-7 επί του μεγάλου αντιπάλου τους ΝΟ Βουλιαγμένης, στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, το βράδυ της Παρασκευής (3/2), στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της Πάτρας και προκρίθηκαν στον 31ο τελικό της ιστορίας τους διεκδικώντας το 24ο τρόπαιό τους στο θεσμό.

Αντίπαλός του Ολυμπιακού στον τελικό, αύριο Σάββατο (4/2) στις 19:00, θα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί στον τελικό και το 2015 στο Καρπενήσι, με τους ερυθρόλευκους να έχουν επικρατήσει με 18-10.

Ματσάρα ήταν ο δεύτερος ημιτελικός στο μεγαλύτερο μέρος του, με ωραίο θέαμα και δυνατές μονομαχίες, και για δυόμισι περιόδους θύμισε τα μεγάλα μεταξύ τους ντέρμπι του παρελθόντος με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ.

Από το δεύτερο μισό του τρίτου οκτάλεπτου, όμως, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα σε όλους τους τομείς, ξέφυγαν αρχικά με τρία γκολ στο τρίτο (7-4 και 8-5) και έφτασαν στο τελικό 12-7.

Υπερόπλο τους η άμυνα, με τον τερματοφύλακά τους Μάνο Ζερδεβά να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και να αποκρούει και πέναλτι του Καλογερόπουλου.

Στο τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού εφαρμόστηκε το νεοφερμένο -στη συγκεκριμένη διοργάνωση- VAR. Κορυφαίοι για τον νικητή οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός είχε 6/15 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 κόντρα, 3 περιφέρεια. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε 4/11 με π.π., 0/1 πέναλτι, 1 φουνταριστό, 2 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 5-2.

Ολυμπιακός (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.





Το άπιαστο γυριστό του Νικολαΐδη για το 1-3:



Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, επιβλήθηκε με 6-5 επί του Εθνικού στον πρώτο ημιτελικό και πέρασε στον τελικό για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι είχαν να παίξουν τελικό Κυπέλλου από το 2015 στο F4 στο Καρπενήσι.

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, με δυνατές μονομαχίες, ένταση, πάθος και με τις δυο ομάδες να δίνουν βάρος στην άμυνα και να είναι κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Κύριο χαρακτηριστικό οι πολλές χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και από τις δύο πλευρές, ενώ όλα τα γκολ μπήκαν με παραπάνω και από ένα πέναλτι για κάθε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός προηγείτο και ο Εθνικός ισοφάριζε μέχρι το τέλος του τρίτο οκταλέπτου. Στο τέταρτο το τριφύλλι ξέφυγε με γκολ των Άντζιτς (ο καλύτερός του με 3 γκολ) και Σγουρίδη με 5-3, ο Εθνικός μείωσε σε 5-4, αλλά ο Άντζιτς πέτυχε το καθοριστικό 6-4, από μακρυά και στο τέλειωμα της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Στο φινάλε του ματς, με πέναλτι μείωσε για τον Εθνικό, ο Μαθιόπουλος για το τελικό 6-5.

Oκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ. 1, Ζερβουδάκης.

Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Θεοδόσης, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος.




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)
Μπάσκετ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)