Πλώρη για Λος Άντζελες έχει βάλει η Εθνική Ανδρών στο πόλο.

Εντυπωσιακή η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο πόλο, με φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας, επικράτησε με επίδειξη δύναμης της Αυστραλίας στον τρίτο αγώνα της στον Β’ Όμιλο των προκριματικών του World Cup, στην Ποντγκόριτσα, καθώς το… κοντέρ έγραψε 20-5 υπέρ της.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, βλέπει πλέον με άλλον… αέρα, ευνοϊκό, τη συνέχεια της διοργάνωσης και την πρόκριση στην τελική φάση (Super Final) της διοργάνωσης στο Λος Άντζελες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα 13/3 (18:30), η Εθνική μας κοντράρεται με τη Γεωργία και την Τρίτη 14/3 (20:30) με την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και είναι φανερό πως μπορεί να πετύχει τον στόχο και να πάρει μία από τις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις.

Απέναντι στα «καγκουρό» η Εθνική έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο οκτάλεπτο σε άμυνα και επίθεση. Δεν δέχθηκε γκολ ενώ σημείωσε επτά (!) και φυσικά εκεί τα πάντα τελείωσαν, αφού ήταν αδύνατο για την Αυστραλία να επιστρέψει.

Το εντυπωσιακό είναι πως στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα, εκτός από τα επτά γκολ, είχε και δύο χαμένα πέναλτι. Η Αυστραλία βρήκε το πρώτο της γκολ με τον Μπλέικ Έντουαρντς, στα μισά της δεύτερης περιόδου και στο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» ήταν μπροστά με 10-1.

Με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω, 1.27 πριν από το τέλος, η Εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά στο +11 (13-2), με τον Πάουερ να απαντάει στη συνέχεια (13-3).

Η Εθνική δεν σταμάτησε ούτε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Στην άμυνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επίθεση οι παίκτες του Βλάχου… περνούσαν πάνω από τους Αυστραλούς.

Έτσι με ένα σερί 5-0, η διαφορά πήγε στο +15 (18-3), ενώ το τελικό σκορ ήταν 20-5. Κορυφαίος σκόρερ της Εθνική ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με 5 γκολ.

Οκτάλεπτα: 7-0, 3-1, 3-2, 7-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 5, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης 3, Κάκαρης 2, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.
Αυστραλία: Πόρτερ, Νάνγκλ 1, Μπερεχούλακ 1, Νέγκους, Πάουερ 1, Λάμπι, Παβιγιάρ 1, Μάρσντεν, Φορντ, Πουτ, Ποτ, Έντουαρντς 1, Χέντζ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι