Πέρασε στα ημιτελικά του Euro Cup Ανδρών.

Μέσα σε μια καυτή έδρα και υπό αντίξοες συνθήκες, ο Πανιώνιος κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Οραντέα, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Euro Cup Ανδρών, και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «4», που έμελλε να είναι χιτσκοκική -λόγω της αγωνίας και της συγκλονιστικής εξέλιξης, που κρίθηκε τελικά στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι- αλλά και παράλληλα ιστορική για το κυανέρυθρο τμήμα πόλο των Νεοσμυρνιωτών.

Μια πρόκριση που σημαίνει δικαίωση για την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του τμήματος, το προπονητικό επιτελείο και φυσικά οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, οι «κυανέρυθροι» πολίστες.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κρατήσει γερά στον δεύτερο αγώνα με τους Ρουμάνους και να διαφυλάξει το αποτέλεσμα υπέρ του, με 5 γκολ διαφορά (10-5) από τον πρώτο αγώνα.

Τελικά η Οραντέα βγήκε μπροστά με 13-8 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δηλαδή νίκησε με την ίδια διαφορά του αγώνα της Νέας Σμύρνης (συν 5), έτσι η κόντρα πήγε στα πέναλτι κι εκεί η ελληνική ομάδα επικράτησε με 6-7 (συνολικό σκορ 19-15 υπέρ της Οραντέα) και «πέταξε» στην 4άδα και τους ημιτελικούς.

Οι Ρουμάνοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα της έδρας και τις πολλές αποβολές που σφύριζαν υπέρ τους οι διαιτητές και κατάφεραν να ξεφεύγουν με 3 και 4 γκολ διαφορά στη διάρκειά του, γεγονός που στέρησε τον Πανιώνιο νωρίς από πολλά ατού του (φορτώθηκαν ποινές).

Στο 5:15 πριν από τη λήξη, ο Ασάνοβιτς σκόραρε για το 12-8, ενώ στη συνέχεια εκτός αγώνα πέρασε και ο Καλαϊτζής με τρεις ποινές, στο 4:30 ο Τσαμπό ισοφάρισε τη διαφορά της πρώτης αναμέτρησης, σκοράροντας για το 13-8.

Στη συνέχεια, ακόμη ένας παίκτης το Πανιωνίου πέρασε εκτός αγώνα και συγκεκριμένα ο Κοπελιάδης, με τους Ρουμάνους να καλούν τάιμ άουτ, όμως να μη σκοράρουν στο παραπάνω.

Ο Πανιώνιος άντεξε την πίεση και στα 15 δευτερόλεπτα ο Κώστας Δήμου κάλεσε τάιμ άουτ και τίποτα δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι.

Εκεί, ο Πανιώνιος δεν είχε διαθέσιμους να σουτάρουν ούτε τον Κοπελιάδη, ούτε τον Καλαϊτζή, ούτε τον Μουρατίδη, ούτε τον Μπουζαλά.

Ο Γούνας ευστόχησε για το 0-1, με τον Νεγκρεάν να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ο Γκιουβέτσης ευστόχησε για το 1-2, με τον Ιλίσιε να κάνει το 2-2.

Ο Νταλάπας όμως έκανε το 2-3 και ο Ασάνοβιτς ισοφάρισε σε 3-3.

Ο Καπετανάκης στη συνέχεια ευστόχησε για το 3-4, ο Τσαμπό ισοφάρισε σε 4-4, με τον Παπάκο να γράφει το 4-5 και το Ντραγκομιρέσκου το 5-5.

Στη συνέχεια ο Γούνας ευστόχησε για το 5-6 και ο Νεγκρεάν για το 6-6.

Ο Γκιουβέτσης ευστόχησε ξανά για το 6-7 και ο Ιλίσιε δεν άντεξε το βάρος της εκτέλεσης, του γλίστρησε η μπάλα και ο Πανιώνιος προκρίθηκε στην 4άδα.

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-4, 3-2, 3-1, πέν. 6-7.

Οραντέα (Τσιπριάν Τσιμπιάνου): Τιτς, Ασάνοβιτς 4, Νεγκρεάν 5, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε 2, Λουντσάν, Ντραγκομιρέσκου 2, Κολoντρόβτσι 2, Βάνσικ, Ζενκ 1, Ρέμες, Γκαβρίς.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάτζε, Νταλάπας 2, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 2, Γούνας 5, Κανελλόπουλος, Καπετανάκης 3, Αναγνώστου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πανιώνιος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι