Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν και στη Βαρκελώνη κι έμειναν εκτός Φάιναλ Φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών.

Μέχρι τις αρχές του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός διεκδίκησε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών στο πόλο.

Ήταν τότε που ισοφάρισε σε 9-9 και όλα ξεκινούσαν από την αρχή. Η προσπάθειά του βεβαίως να ανατρέψει την εντός έδρας ήττα με διαφορά δύο τερμάτων (11-9) του πρώτου προημιτελικού αγώνα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά εκ προοιμίου ήταν πολύ δύσκολη και η εξέλιξη του μεγάλου αγώνα ρεβάνς στο κατάμεστο «Ελ Σοράλ» της Βαρκελώνης απέναντι στην Ματαρό δεν ήταν καλή.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια ηττήθηκε εκ νέου 15-12 και αποκλείστηκε από την τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου.

Η Ματαρό μπροστά στο κόσμο της. μέσα σε 1:20 όχι μόνο ισοφάρισε αλλά προηγήθηκε 3-2 και στη συνέχεια οι ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-3 και 5-4 αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Η Ματαρό έβρισκε τον τρόπο να ισοφαρίζει (μετά το 5-5 αποβλήθηκε με τρία φάουλ η Μαργαρίτα Πλευρίτου) και από τα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου πήρε και διαφορά δυο τερμάτων 7-5, 8-6 και 9-7, σκορ ημιχρόνου, με τις Φαν Ντε Κράατς και την Άνα Εσπάρ (δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι) να έχουν σημειώσει από τρία γκολ. Όσα και η Ελευθερία Πλευρίτου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος, και ισοφάρισε γρήγορα (9-9) με την Νικόλ Ελευθεριάδου και την Χριστίνα Σιούτη.

Πλήγμα όμως αποτέλεσε η αποβολή με τρεις ποινές και της Ελευθερίας Πλευρίτου, πολύ νωρίς στο παιχνίδι (6:15 από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου).

Με σερί 3-0 η γηπεδούχος προηγήθηκε 12-9 και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε 12-10 (01:53 από τη λήξη), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Η υπόθεση πρόκριση έγινε βουνό όταν η Κέζτελι-Νάγκι σημείωσε το 13-10 (07:00) ενώ στα 06:34 η Φαν Ντε Κράατς με πέναλτι (και το 5ο της προσωπικό τέρμα) έκανε το 14-10.

Με ωραία λόμπα η Έλενα Ξενάκη μείωσε 14-11 (03:44) και με τον ίδιο τρόπο επίσης η Ξενάκη έκανε το 14-12. Το τελικό 15-12 για την ομάδα της σημείωσε η Κέζτελι-Νάγκι.

Οκτάλεπτα: 4-4, 5-3, 3-3, 3-2

Ματαρό (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Σάντσες Γκονζάλες, Μορέλ Εσπιναγκόσα, Φαν ντε Κράατς 5, Γκουάλ Ροβιρόσα, Σέβενιχ, Κέζτελι-Νάγκι 4, Καμπράι Αλβάρεζ, Νόγκε Φρίγκολα 2, Αβένιο, Βιντάλ 1, Εσπάρ 3, Μουρίγιο, Χερέρα.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι