Ο Τσαρς Ολιβέιρα έγινε ο αντικαταστάτης του Χαμπίμπ και έχει μια απίστευτη ιστορία. Ο νέος πρωταθλητής του UFC έγινε άξιος αντικαταστάτης του Khabib και αυτή η νίκη είναι ένα σύμβολο ολόκληρης της ζωής του. Έπεφτε συχνά, αλλά πάντα σηκωνόταν. Ο Τσαρλς Ολιβέιρα γεννήθηκε στις βραζιλιάνικες φαβέλες στις 17 Οκτωβρίου 1989 και είχε προβλήματα από μικρός […]

Ο Τσαρς Ολιβέιρα έγινε ο αντικαταστάτης του Χαμπίμπ και έχει μια απίστευτη ιστορία.
Ο νέος πρωταθλητής του UFC έγινε άξιος αντικαταστάτης του Khabib και αυτή η νίκη είναι ένα σύμβολο ολόκληρης της ζωής του. Έπεφτε συχνά, αλλά πάντα σηκωνόταν.

Ο Τσαρλς Ολιβέιρα γεννήθηκε στις βραζιλιάνικες φαβέλες στις 17 Οκτωβρίου 1989 και είχε προβλήματα από μικρός με τους γιατρούς να συμβουλεύουν την οικογένεια του πως δεν θα μπορούσε να περπατήσει.

Η ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ο μαχητής αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αλλά στην ηλικία των 7 ετών διεγνώσθη με ρευματοειδή αρθρίτιδα που επηρεάζει τους αστραγάλους και πέρασε δύο χρόνια στο νοσοκομείο. Μπορούσε να μείνει μέχρι και ανάπηρος.

«Ο γιατρός είπε ότι δεν θα περπατούσε, ότι θα έμενε σε αναπηρική καρέκλα. Αλλά απαντήσαμε ότι δεν θα δεχόμασταν ποτέ αυτό. Ήξερα ότι ο Θεός δεν θα το επέτρεπε αυτό», θυμάται η μητέρα του.

Δύο χρόνια στο νοσοκομείο

Ο Ολιβέιρα δεν μπορούσε να μετακινήσει τους αστραγάλους του και πέρασε δύο χρόνια στο νοσοκομείο. Η μητέρα κοιμόταν μαζί του στο πάτωμα του θαλάμου, δίπλα στο κρεβάτι του γιου της. Δεν επέστρεψε στο σπίτι της για ένα μήνα, αφού περνούσε τη νύχτα στο νοσοκομείο και στις πέντε το πρωί πήγε στη δουλειά (καθαρίστρια σε σχολείο).
Δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για θεραπεία και ο πατέρας του δούλευε στο σφαγείο και πουλούσε αυγά στην τοπική αγορά. Ο διευθυντής του σχολείου που δούλευε η μητέρα του, βοήθησε την οικογένεια να μεταφέρουν τον Τσαρλς στην κλινική, όπου υποβλήθηκε σε επιπλέον εξέταση.

Ενέσεις για φλεγμονή

Στην ηλικία των 11 ετών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά δεν είχε αποθεραπευτεί πλήρως. Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, οι γιατροί του έκαναν ενέσεις για την πρόληψη της φλεγμονής. Και, παρά την απαγόρευση των γιατρών, έπειτα από δύο μήνες, πήγε και πάλι στην προπόνηση.

Από το ποδόσφαιρο στο ζίου ζίτσου

Όμως, ο Βραζιλιάνος παράτησε το ποδόσφαιρο και ερωτεύτηκε το Jiu-Jitsu. Το ποδόσφαιρο ήταν πολύ τραυματικό για ένα αγόρι με πονεμένους αστραγάλους έτσι επέλεξε το ζίου ζίτσου, λόγω ενός φίλου του πατέρα του. Τον Πάολο που τον είχε ως θείο, αλλά δυο χρόνια μετά την πρώτη τους προπόνηση πέθανε, αφού πυροβολήθηκε.
“Έγινε μέλος της οικογένειάς μας επειδή είχε μια ευγενική καρδιά, σεβόταν τους γονείς μου και με αγάπησε και τον αδερφό μου. Είμαι σίγουρος ότι βλέπει την ιστορία της ζωής μου από ψηλά. Μακάρι να ήταν εδώ, γιατί ήταν αυτός που με έφερε στο Jiu-Jitsu. Είμαι σίγουρος ότι είναι περήφανος για αυτό που μου συνέβη, γιατί ήταν πάντα χαρούμενος για την επιτυχία μου” λέει ο πρωταθλητής του UFC.

Το ρεκόρ στο ΜΜΑ

Ο Τσαρλς συνέχισε να κάνει ενέσεις και στην ηλικία των 18 ετών έλεγε πως θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να συνεχίσει έτσι. Ξεκίνησε καλά την καριέρα του στο MMA, έχοντας ρεκόρ 12-0 όταν μπήκε στο UFC το 2010.

Ο Τσαρλς έχει αγωνιστεί στο UFC για περισσότερα από δέκα χρόνια και το αγόρι από τη φτωχή κοινότητα που του είπαν οι γιατροί ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει έγινε πρωταθλητής.

https://www.youtube.com/watch?v=DgAEp1q1WhA

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για UFC

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι