Το χορτάρι δεν είναι το δυνατό σημείο του Στέφανου. Αλλά η εφετινή διοργάνωση έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Και οι συγκυρίες ευνοούν τον Έλληνα τενίστα για να... μπει με καλές προϋποθέσεις στο αγγλικό OPEN και να φτάσει μακριά...

Τσιτσιπάς: Όλα (του) δείχνουν Γουίμπλεντον! Ο αποκλεισμός του Στέφανου στο Ρολάν Γκαρός από τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρουν, ήλθε πολύ απρόσμενα για τον Έλληνα τενίστα. Τι λένε όμως; Το θέμα είναι πάντοτε το πόσο γρήγορα -και με πόση αποφασιστικότητα- θα σηκωθείς. Όχι το να πέσεις. Στον αθλητισμό αυτό είναι πάντοτε μέρος του προγράμματος. Το άλλο, όμως, είναι θέμα χαρακτήρα. Και ο Στέφανος… δείχνει τέτοιον ενόψει Γουίμπλεντον.

Το παλιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, με την ίσως μεγαλύτερη αίγλη κιόλας, σίγουρα δεν είναι το φόρτε του Έλληνα τενίστα. Όλοι -και ο ίδιος- ξέρουν ότι το χορτάρι δεν είναι το δυνατό του σημείο. Όμως, το εφετινό Γουίμπλεντον είναι διαφορετικό σε πολλά από όσα ξέρουμε συνήθως. Μια σειρά από συγκυρίες κάνουν την εφετινή διοργάνωση πολύ ελκυστική από πολλές πλευρές για τον Τσιτσιπά.

Σίγουρα εκτός 3 απ΄το Top10 -ίσως και ο Ναδάλ!

Κατ’ αρχάς, από το ταμπλό θα λείπουν, λόγω πολέμου στην Ουκρανία οι Ρώσοι (όπως και οι Λευκορώσοι) τεννίστες. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δε θα έχει αντιπάλους τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (τυπικά Νο2, Νο1 από την άλλη βδομάδα) και τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο8). Ο άτυχος Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο3 και από την άλλη εβδομάδα Νο2), θα λείψει, επίσης. Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο στον ημιτελικό με τον Ναδάλ στο Παρίσι, είναι σοβαρός Με άλλα λόγια, ο Στέφανος θα μπει στην κλήρωση του Γουίμπλεντον ίσως και ως Νο2, αφού εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Ράφα.

Ο Ισπανός έπαιξε στο Ρολάν Γκαρός με πολλούς πόνους και καθημερινές ενέσεις και είναι πολύ πιθανόν να θελήσει να προστατεύσει τον εαυτό του στην Αγγλία. Βέβαια, ως τις 27 Ιουνίου που ξεκινά το τουρνουά πολλά μπορεί να έχουν συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τουλάχιστον 3 από τα top10 ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης (με τον Ναδάλ ίσως και 4) θα είναι σίγουρα απόντες.

Στουτγκάρδη, Χάλε και στο βάθος… Νο2 στο seed!

Στην πράξη, λοιπόν, τα πρώτα “βιολιά” στην Αγγλία θα είναι Νόβακ Τζόκοβιτς, Στέφανος Τσιτσιπάς, Κάσπερ Ρούουντ και Κάρλος Αλκαράθ. Και στόχος, βέβαια, του Έλληνα τενίστα είναι το Νο2 στο seed. Μπορεί να το καταφέρει εάν φτάσει αυτή τη βδομάδα στον τελικό στη Στουτγκάρδη και έχει καλή πορεία και στο τουρνουά του Χάλε, που ακολουθεί.

Στη Στουτγκάρδη ο Τσιτσιπάς έχει πάει με πολύ καλή διάθεση και στο γερμανικό Τύπο δήλωσε ότι “λατρεύει το χορτάρι”, άσχετα με το αν δεν έχει καταφέρει να δείξει τις ικανότητές του και σ’ αυτό. Να πούμε ότι στο Γουίμπλεντον η καλύτερη θέση που έχει φτάσει ποτέ ο Τσιτσιπάς ήταν ο γύρος των 16, πίσω στο 2018. Με τις εφετινές ιδιαιτερότητες που έχει, όμως, το τουρνουά, ελπίζει, ασφαλώς σε κάτι -έως και πολύ- καλύτερο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι