Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του μονάχου στο βάδην, έκανε άλλη μία επιτυχία, αυτή την φορά στα 20 χλμ., σήμερα, Σάββατο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του μονάχου στο βάδην, έκανε άλλη μία επιτυχία, αυτή την φορά στα 20 χλμ., σήμερα, Σάββατο.

Η πρωταθλήτρια μας ένιωθε καλά πριν την κούρσα και αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο, να πάρει μέρος στο μίτινγκ, κυρίως για να χαρεί, δίχως κανένα άγχος, την συμμετοχή της στην απόσταση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε το νταμπλ στο βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χιλιόμετρα με χρόνο 1:29:02.

Εικόνες λίγο πριν την μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας, όταν είχε σιγουρέψει τα μετάλλια.





Αυτή η έλλειψη άγχους της έφερε και την επιτυχία. Δοξάζοντας για άλλη μια φορά την χώρα μας.

Η στιγμή του τερματισμού και το Χρυσό στην Ντρισμπιώτη!





Ποια είναι όμως η ΧΡΥΣΗ μας αθλήτρια;

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Στην… υγειά της το χρυσό! Έχουν περάσει 18 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, πανηγύριζε χρυσό στο βάδην, από την Αθανασία Τσουμελέκα. Η Αντιγόνη ήταν τότε 20 χρονών (γεν. 21 Μαρτίου του 1984). Και στο στίβο από τα 8 της χρόνια, αφού ρυθμική και κολύμπι δεν την είχαν ενθουσιάσει νωρίτερα. Στην Καρδίτσα, τόπο γέννησής της, η Αντιγόνη δεν υπολόγιζε, ωστόσο, ότι θα ασχοληθεί με το αντικείμενο σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Αυτή ήταν μια απόφαση που πήρε στα 15 της, κυρίως λόγω του προπονητή της. Με τον Θανάση Δεληγιάννη θα πάρει το πρώτο της μετάλλιο, πρωτιά στο πανελλήνιο Νεανίδων. Όμως, οικογενειακοί λόγοι τη φέρνουν στην απόφαση να σταματήσει. Και μάλιστα, για καιρό που, συνήθως, σημαίνει απόσυρση όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Επαφή με το στίβο κρατάει η Ντρισμπιώτη μόνο στο πλαίσιο των σπουδών της, στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής όπου σπουδάζει, στα Τρίκαλα.



Ό,τι καταφέρνει, το καταφέρνει μόνη της…

Παράλληλα με τις σπουδές της, βοηθάει, φυσικά και στο οιοκογενειακό τσιπουράδικο. Κάνει για ένα φεγγάρι και δεύτερη δουλειά, αναγκαστικά. Και το 2003, μετά από την παρότρυνση του πατέρα της, αλλά και του σημερινού κουμπάρου της, αποφασίζει να μπει ξανά στο στίβο, παρότι πλέον στα 27 της. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ και στους δύο αυτούς ανθρώπους για την επιμονή τους. Διότι, αν και για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς προπόνηση τέτοιου επιπέδου, μόλις στο δεύτερο χρόνο μετά την επιστροφή της, παίρνει πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και χάνει τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου μόλις για 4 δευτερόλεπτα.

Σε Ρίο το 2016 και Τόκιο όμως όχι απλώς θα δώσει παρών, αλλά και με μεγάλη βελτίωση. Στη Βραζιλία ήταν 15η, αλλά στην Ιαπωνία έφτασε στην 8η θέση. Ο Απόλλωνας Κεφαλόπουλος, προπονητής της τα τελευταία χρόνια είναι και ο άνθρωπος που αλλάζει επίπεδο στη Ντρισμπιώτη, μαζί φυσικά με τη σκληρή δουλειά. Και… χωρίς -φυσικά- τη βοήθεια κανενός άλλου. Στην Ελλάδα ζούμε. Τις “Αντιγόνες” η πολιτεία τις θυμάται στη λεζάντα στο αεροδρόμιο, όχι όσο κάνουν προπόνηση, υπό όποιες συνθήκες το καταφέρνουν…



Πήραν πίσω έως και την ολυμπιακή της υποτροφία…

Ούτε, βέβαια, όταν, για να ζήσουν κάνουν αναγκαστικά άλλες δουλειές -όπως η Ντρισμπιώτη, που πάντοτε βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά και ποτέ δεν τα παρατάει, παρότι “λόγω ηλικίας” (!) η σπουδαία μας Ε.Ο.Ε. της είχε κόψει την ολυμπιακή υποτροφία! Και χρειάστηκε να παρέμβει έως και η Κατερίνα Στεφανίδη για να πάρει αυτή την απόφαση πίσω. Προς το παρόν, τουλάχιστον…




Όπως και να ‘χει, το χρυσό ατομικό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και το αργυρό αργυρό με την Εθνική ομάδα βάζει για καλά στο χάρτη του ευρωπαϊκού βάδην την Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια. Με το σπαθί και τον τσαμπουκά της και μόνο. Εφέτος το Μάρτιο παίρνει ξανά το αργυρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην ομάδων στο Ομάν. Κια τον Απρίλιο θα σπάσει και το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 35 χλμ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον στις ΗΠΑ, με χρόνο 2:41.58. Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, είναι η μεγαλύτερή της διάκριση ως την επόμενη. Και είναι δική της και μόνο. Και των δικών της ανθρώπων επίσης. Στην υγειά της και στην υγειά τους!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι