Κάτι το οποίο δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε για την Σιμόνα Χάλεπ! Ερευνητές ενός κέντρου στη Ρουμανία αποφάσισαν να “ονομάσουν” ένα νέο είδος εντόμου που ανακάλυψαν με το όνομα της διάσημης τενίστριας. Οι ερευνητές στο Τμήμα Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Ασθενειών ανακάλυψαν ένα νέο είδος εντόμου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Και του έδωσαν το όνομα […]

Κάτι το οποίο δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε για την Σιμόνα Χάλεπ!

Ερευνητές ενός κέντρου στη Ρουμανία αποφάσισαν να “ονομάσουν” ένα νέο είδος εντόμου που ανακάλυψαν με το όνομα της διάσημης τενίστριας.

Οι ερευνητές στο Τμήμα Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Ασθενειών ανακάλυψαν ένα νέο είδος εντόμου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Και του έδωσαν το όνομα της Σιμόνα Χάλεπ: Phlebotomus simonahalepae (=σκνίπα Σιμόνα Χάλεπ).

«Η περιγραφή του νέου είδους είναι μια μεγάλη και περίπλοκη διαδικασία και την ίδια στιγμή πολύ υπεύθυνη.

Η ιδέα της ονομασίας του είδους σε Σιμόνα Χάλεπ μας ήρθε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για τα φλεβοτόμα (σκνίπες). Που έγινε στα Γκαλαπάγκος και επειδή το μέρος που έγινε η έρευνα είναι πολύ κοντά στον τόπο που γεννήθηκε η τενίστρια μας». Εξήγησε ο δρ Αντρέι Μιχάλκα.

«Χαρήκαμε πολύ που πήραμε τη συγκατάθεση της Σιμόνα, μέσω του συμβούλου της για νομικά θέματα, που μας ενημέρωσε πως είναι πολύ περήφανη για τον σκοπό μας. Αφιερώνουμε την επιστημονική μας ανακάλυψη στη Σιμόνα Χάλεπ ως ένδειξη τιμής και εκτίμησης για τις επιδόσεις της και για το πώς τιμά στον κόσμο το όνομα της Ρουμανίας» πρόσθεσε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ