Μετά το τουρνουά της Στοκχόλμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται και στην Βιέννη ως προετοιμασία για το ATP Finals.

Μετά το τουρνουά της Στοκχόλμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται και στην Βιέννη ως προετοιμασία για το ATP Finals.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε στον τελικό του σουηδικού τουρνουά και παρά την ήττα από τον Ρουν έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Μετά το παιχνίδι μάλιστα είπε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα κατά την συνέντευξη τύπου.

«Δεν είναι ίδια η ενέργεια συγκριτικά με την αρχή της σεζόν στην Αυστραλία, αυτό είναι σίγουρο», είπε αναφερόμενος στην… τελική ευθεία της χρονιάς. «Έχω, όμως, προπονηθεί γι’ αυτό, για αυτές τις στιγμές, για να είμαι έτοιμος να μην πέσω σε τοίχο και να χάσω τον δρόμο μου. Από άποψη φυσικής κατάστασης ήμουν καλύτερα στην Αυστραλία και στις αρχές της σεζόν, όμως είμαι πολύ διψασμένος και αυτό που δίνει επιπλέον ώθηση να βελτιώσω το ρεκόρ μου φέτος».

Μίλησε και για τη μέτρια συγκομιδή του στα φετινά Grand Slams. «Είναι εκνευριστικό, διότι εκεί είναι όλοι οι βαθμοί. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τουρνουά στα οποία μπορείς να πάρεις πόντους αν είσαι σταθερά διεκδικητής τίτλων. Και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να τερματίσεις στο Top 3 ή το Top 4, ακόμα και αν δεν έχεις φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σλαμς».

O Στεφ έχει ρεκόρ 0/9 σε τελικούς ATP 500, όμως παραμένει… ψύχραιμος. «Και βέβαια θέλω να κερδίσω 500άρι, υπάρχουν τόσοι βαθμοί διαθέσιμοι. Ήμουν κοντά τόσες φορές, είχα ματς πόιντ κόντρα στον Ράφα, ο Ντόμινικ έκανε σερβίς βολέ σε μπρέικ πόιντ στο Πεκίνο στο 4-4 του δεύτερου σετ ενώ είχα πάρει το πρώτο. Με τον Ρούμπλεφ στο Αμβούργο σέρβιρα για το ματς. Είχα κι άλλες ευκαιρίες, σε κάποιες από αυτές ήμουν πολύ νέος, έπαιξα με τον Ράφα όταν ήμουν 18 ή 19 στη Βαρκελώνη, παρότι εκεί δεν βρέθηκα κοντά στη νίκη. Ίσως δεν ήμουν τόσο τυχερός σε κάποιες περιπτώσεις, αν και δεν πρέπει να συγκεντρώνομαι τόσο πολύ στην τύχη. Είναι θέμα ικανότητας και η ικανότητά σου μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον για να μην εξαρτάσαι τόσο πολύ από την τύχη. Έχω μάθει από τα λάθη μου, έχω μάθει να φέρομαι πιο έξυπνα και να είμαι πιο χαλαρός. Να μη βιάζομαι τόσο πολύ, να είμαι απλά ακριβής χωρίς να ποντάρω τόσο πολύ στη δύναμη».

Αναφέρθηκε, τέλος, στο μέλλον του ελληνικού τένις. «Είναι μια ανησυχία που έχω και έχω κάνει συζήτηση με τον κάπτεν της ομάδας Davis Cup. Δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα πράγματα. Εγώ και η Μαρία έχουμε συμβάλλει, βέβαια, στο να ασχοληθούν παιδιά με το τένις. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη ομάδα Davis Cup από άποψη ranking, αλλά μου αρέσει πολύ η ομάδα που έχουμε φτιάξει. Εγώ προσωπικά θέλω να πηγαίνω καλά στις ομαδικές διοργανώσεις, αλλά δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τώρα. Τα παιδιά στην Ελλάδα προτιμούν να πάνε σε κολλέγια στις ΗΠΑ και αυτό είναι ανησυχητικό. Κυνηγούν αυτό αντί για επαγγελματική καριέρα και αυτό είναι κάπως λυπηρό για μένα, γιατί θα ήθελα να είμαι δίπλα τους, να τους στηρίξω και να τους ενθαρρύνω. Οι περισσότεροι, όμως, διαλέγουν διαφορετικό δρόμο από τον αναμενόμενο. Και αυτό δεν τους δίνει την ευκαιρία να φτάσουν στο tour σε νεαρή ηλικία και να ενισχύσουν το όνειρό μου για μια μεγάλη ομάδα Davis Cup στο μέλλον. Υπάρχουν μερικοί καλοί παίκτες κάτω των 12 και κάτω των 14, αλλά θα πάρει χρόνο μέχρι να εξελιχθούν και να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικούμε μαζί μεγάλους τίτλους».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ