Το θρίλερ με την εξαφανισμένη Πενγκ Σουάι συνεχίζεται… Η Κινέζα τεννίστρια εξακολουθεί και δεν έχει δώσει σημεία απτά ζωής από το 2 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, η Σουάι, μέσω του Weibo, αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από το πρώην ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί.  Η πλατφόρμα μικρο-μπλόγκινγκ του Weibo έχει σχεδόν μισό […]

Το θρίλερ με την εξαφανισμένη Πενγκ Σουάι συνεχίζεται… Η Κινέζα τεννίστρια εξακολουθεί και δεν έχει δώσει σημεία απτά ζωής από το 2 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, η Σουάι, μέσω του Weibo, αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από το πρώην ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί.  Η πλατφόρμα μικρο-μπλόγκινγκ του Weibo έχει σχεδόν μισό δισ. χρήστες στην Κίνα και η καταγγελία της Σουάι έγινε γρήγορα viral. Στο δυτικό κόσμο το trend το κίνημα #WhereIsPengShuai γιγαντώθηκε, επίσης, σχεδόν άμεσα, με διάσημες και διάσημους εκπροσώπους του σπορτ, να απαιτούν εξηγήσεις.

Μεταξύ πολλών άλλων, Σερένα Γουίλιαμς, Ναόμι Οσάκα, Μπίλι Τζιν Κινγκ, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την τύχη της τεννίστριας.

Οι αρχές “κατέβασαν” σχεδόν άμεσα το κείμενο των 1.600 λέξεων της Σουάι, στο οποίο ανέφερε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έναν από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς της Κίνας από το 2013 έως το 2018. (Υπήρξε μέλος της Μόνιμης Επιτροής του Πολτικού Γραφείου του κόμματος, που αποτελεί το υψηλότερο κέντρο αποφάσεων στη χώρα) Όμως πολλοί υποψιασμένοι χρήστες είχαν προλάβει να το διασώσουν μέσω screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) και η υπόθεση πήρε διαστάσεις.

“Σπίτι της με δική της θέληση. Θα εμφανιστεί σύντομα”…

Σχεδόν τρεις βδομάδες μετά, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις για το πού βρίσκεται και αν είναι καλά. Ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times, Χου Σιτζίν, έγραψε σήμερα ότι “Η Σουάι παρέμεινε με δική της θέληση στο σπίτι της τις προηγούμενες μέρες”. Και ότι “σύντομα θα κάνει δημόσια εμφάνιση”. Η Global Times, όμως, συνδέεται άμεσα με τη “Λαϊκή Ημερησία”, την επίσημη εφημερίδα του Κομουνιστικού Κόμματος. Και όπως είναι αντιληπτό αυτό δεν την καθιστά και ιδιαιτέρως αξιόπιστη σ’ ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα.

Άλλο μέσο που επίσης συνδέεται με το ΚΚΚ, δημοσίευσε χθες φωτογραφίες που όντως δείχνουν την Κινέζα τεννίστρια, κάποτε Νο1 στον κόσμο στο διπλό, να βρίσκεται σπίτι της. Κανεις δεν ξέρει αν οι φωτογραφίες αυτές είναι τωρινές ή παλιότερες. Ο Χου, πάντως, επιβεβαιώνει ότι είναι πρόσφατες, μεταγενέστερες της 2ας Νοεμβρίου.

Τέτοιου είδους επιβεβαίωση, πάντως, δεν έχει υπάρξει ακόμη από δυτικό Μέσο και η αγωνία συνεχίζεται. Στο θέμα έχει εμπλακεί και η διπλωματική υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Παράλληλα, η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) απείλησε να αναβάλει τα τουρνουά στην Κίνα, ενώ διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές έχει ζητήσει και η Ένωση Αντισφαίρισης Ανδρών (ATP).

Το αμφίβολης αυθεντικότητας μέιλ στη WTA…

Ο Στιβ Σάιμον, διευθύνων σύμβουλος της WTA έλαβε ένα μέιλ, υποτίθεται από την Σουάι, στο οποίο αναφέρει ότι “είναι καλά” και “σπίτι της”. Ό,τι, δηλαδή ισχυρίζονται και τα κρατικά Μέσα της Κίνας. Στο ίδιο μέιλ αναφέρει και ότι η καταγγελία κατά του Ζανγκ ήταν ανυπόστατη. Όμως ο Σάιμον είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός ως προς την αυθεντικότητα και την προέλευση του e-mail.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Πενγκ Σουάι έγραψε πραγματικά το email που λάβαμε», δήλωσε ο Σάιμον. “Η ανησυχία μου ολοένα και εντείνεται όταν βλέπω τα καθησυχαστικά δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου”.

Και ο ΟΗΕ απαιτεί διαφανή έρευνα γύρω από την καταγγελία

Στην υπόθεση πήρε θέση και ο ΟΗΕ. Η Λιζ Θρόσελ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη, ήταν σαφής: “Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για τον που βρίσκεται και αν είναι καλά. Επιπλέον, απαιτούμε να διεξαχθεί μια καθαρή και διαφανής έρευνα για τις κατηγορίες της”.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο με το όνομα της Σουάι ή, ακόμη και όσες περιέχουν τη λέξη “τένις”. Επισήμως έχουν, επίσης αρνηθεί κάθε κατηγορία κατά του 75 χρονου, σήμερα, Γκαολί.

Ποια είναι η Πενγκ Σουάι

Η Πενγκ Σουάι γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1986, στην επαρχία Χουνάν. Ξεκίνησε το τέννις στα 8 της -ο θείος της είναι προπονητής. Στα 13 της υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς, αλλά δύο χρόνια αργότερα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο. Το 1994 ταξίδεψε στις ΗΠΑ και σύντομα έγινε επαγγελματίας παίκτρια. Το 2004 φιγουράρισε  στις 100 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και το 2005 έφτασε στην 31η θέση. Ήταν, τότε, το νούμερο 1 στο ατομικό στην Κίνα.

Το Φεβρουάριο του 2014, μετά από τις νίκες της σε Γουίμπλεντον και Ρολάν Γκαρός έγινε Νο1 στο διπλό στον κοσμο  -πρώτη Κινέζα τενίστρια που το κατάφερε. Έχει, ακόμη φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του US Open το 2014 και συνολικά μετράει 23 τίτλους σε τουρνουά.

Στην ανάρτησή της η 35χρονη Πενγκ κατήγγειλε ότι το 2018, ο Γκαολί την κάλεσε σπίτι του να παίξουν τένις και εκεί τη βίασε. Σουάι και Γκαολί, είχαν παλιότερα σχέση, που ξεκίνησε το 2007 και κράτησε για κάποια χρόνια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι