Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές με δηλώσεις του έχει στρέψει εναντίον του τους Έλληνες φίλους του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αλλά τελευταία έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του και πολλούς τενίστες. Αλλά από κοντά πλέον και ο κόσμος στα γήπεδα που τον βλέπει. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς […]

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές με δηλώσεις του έχει στρέψει εναντίον του τους Έλληνες φίλους του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αλλά τελευταία έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του και πολλούς τενίστες. Αλλά από κοντά πλέον και ο κόσμος στα γήπεδα που τον βλέπει.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς σύμφωνα με το δημοσίευμα του To10.gr. Με τον 23χρονο τενίστα να δέχεται έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Αντι Μάρεϊ. Ο συμπατριώτης μας μετά από μια επική μάχη κατάφερε να αποκλείσει τον Σκωτσέζο με 3-2 σετ (2-6, 7-6 [7], 3-6, 6-3, 6-4), αλλά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης περισσότερο αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο Arthur Ashe Stadium παρά αποθεώθηκε.

Μια εικόνα που δεν αξίζει σε κανέναν τενίστα. Μια εικόνα που έκανε τον γύρο των social media, με τα γιουχαρίσματα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο και παρέμειναν μέχρι αργά στις θέσεις τους, να… γκριζάρουν την επική ανατροπή και πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά.

Στο μάτι του κυκλώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας τενίστας δούλεψε σκληρά για να καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι και δεν άξιζε σε καμία περίπτωση το γιουχάρισμα. Ο συμπατριώτης μας βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έδειξε την αξία του και κατάφερε να γυρίσει τούμπα τον αγώνα.

Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πόδι, αλλά και το γεγονός ότι στα πρώτα τρία σετ έκανε πολλά λάθη και γενικά η εικόνα του δεν θύμιζε τον τενίστα που έχουμε απολαύσει, ο Στέφανος κατάφερε να μαζέψει τα… κομμάτια του και να πάρει τελικά τη μεγάλη πρόκριση.

Μια νίκη η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Τσιτσιπάς τους τελευταίους μήνες έχει κάνει άλματα προόδου και στο πνευματικό κομμάτι, καθώς δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παράμεινε ψύχραιμος και στο τέλος πέτυχε τον στόχο του.

Μια νίκη, που ήρθε απέναντι σε ένα πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και έναν από τους κορυφαίους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος. Παρόλα αυτά δεν την χάρηκε όσο θα ήθελε, λόγω των αποδοκιμασιών και της έντονης κριτικής που δέχθηκε τόσο από τον Αντι Μάρεϊ όσο και την υπόλοιπη τενιστική κοινότητα. Τα μηνύματα που γράφονται στα social media για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι πάρα πολλά τις τελευταίες ώρες. Αιτία;

Γιουχαρίσματα και έντονη κριτική!

Το toilet break που πήρε ο 23χρονος μετά το τέλος του τέταρτου σετ. Ο Ελληνας τενίστας έκανε 8 λεπτά να επιστρέψει από τα αποδυτήρια, γεγονός που εξόργισε τον Αντι Μάρεϊ. Ο συμπατριώτης μας είχε βρεθεί στα αποδυτήρια και μετά το δεύτερο σετ, ενώ μετά το τρίτο σετ είχε λάβει ιατρικό τάιμ άουτ, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα στο αριστερό του πόδι.

Ο Αντι Μάρεϊ έγινε έξαλλος με τον Ελληνα τενίστα, που άργησε να επιστρέψει στο κορτ, με τον Σκωτσέζο να παροτρύνει τους φιλάθλους να αποδοκιμάσουν τον συμπατριώτη μας.

Ο Βρετανός κατά τη διάρκεια του πέμπτου σετ μάλιστα όποτε βρισκόταν στην πλευρά που καθόταν ο match supervisor, Τζέρι Αρμστρονγκ, έκανε παράπονα και κατακεραύνωνε τον Στέφανο Τσιτσιπά. «20 λεπτά κάθε φορά; Τι κάνει στην τουαλέτα; Δεν έχω κάνει ποτέ τόσο πολλή ώρα σε toilet break», είπε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος ο Βρετανός τενίστας.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Arthur Ashe Stadium πήρε το μέρος του Αντι Μάρεϊ, με τους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μια εικόνα πρωτόγνωρη για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος γνωρίζει πάντα την αποθέωση όπου και αν αγωνίζεται.

Ο 23χρονος ουσιαστικά πλήρωσε όσα είχαν συμβεί πριν από λίγες ημέρες με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Σινσινάτι και πάλι με αφορμή ένα toilet break. Ο Στέφανος είχε κατηγορηθεί για coaching, με τον Γερμανό να λέει στον chair umpire ότι ο Ελληνας τενίστας κατά τη διάρκεια που βρίσκεται στην τουαλέτα στέλνει μηνύματα με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά. Η κάμερα μάλιστα είχε πιάσει τον Απόστολο να κοιτάζει το κινητό του και να πληκτρολογεί.

Το μεγάλο διάλειμμα του Στέφανου

Για τον ίδιο λόγο κατηγόρησε τον Στέφανο και ο Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος τενίστας άφησε να εννοηθεί ότι ο Τσιτσιπάς έλαβε οδηγίες από τον πατέρα του την ώρα που βρισκόταν στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει την στρατηγική του και να γυρίσει το παιχνίδι.

«Είναι απογοητευτικό, επειδή αισθάνομαι ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα νικούσα, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν το τι γινόταν στο κορτ. Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Νομίζετε ότι είναι εντάξει;

Νομίζω ότι αυτά είναι βλακείες και το ξέρει καλά. Πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τέλος του τρίτου σετ, το οποίο είχα κερδίσει», είπε αρχικά ο Μάρεϊ, ενώ για το toilet break και το γεγονός ότι ο Στέφανος άργησε να επιστρέψει ανέφερε: «Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται η διακοπή να είναι τόσο μεγάλη σε βαθμό που θα επηρεάσει σωματικά τους αθλητές.

Παίζεις ένα σκληρό παιχνίδι και ξαφνικά σταματάς για 7-8 λεπτά, κάτι που σε κάνει να κρυώσεις. Μπορείς να ετοιμαστείς πνευματικά όσο θέλεις, αλλά σε επηρεάζει σωματικά όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη διακοπή και μάλιστα δύο φορές στον ίδιο αγώνα».

Λίγες ώρες αργότερα ο Μάρεϊ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Αντι να γράφει στα social media ότι ο Ελληνας τενίστας χρειάζεται διπλάσιο χρόνο να πάει στην τουαλέτα, απ’ όσο ο Τζεφ Μπέζος να πάει στο διάστημα! «Ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Στο πλευρό του Μάρεϊ τάχθηκαν πολλοί τενίστες, με το twitter να γεμίζει με μηνύματα για τη συμπεριφορά του συμπατριώτη μας, τόσο στο παιχνίδι με τον Σκωτσέζο για τον πρώτο γύρο του US Open, όσο και στο ματς με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Σινσινάτι.

Έχασα τον σεβασμό μου γι’ αυτόν

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα όμως είναι η ατάκα που είπε ο Αντι Μάρεϊ μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι κατηγορίες περί coaching ή τα υπονοούμενα για… βρώμικο mind game από τον Ελληνα τενίστα δεν έχουν στο ελάχιστο την βαρύτητα που έχει η φράση: «έχασα τον σεβασμό που είχα στον Τσιτσιπά», την οποία ξεστόμισε ο Αντι Μάρεϊ μετά το παιχνίδι του με τον συμπατριώτη μας. «Είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει εξαιρετικά, αλλά εχασα τον σεβασμό μου γι’ αυτόν», ανέφερε ο Βρετανός.

Ο Μάρεϊ δεν είναι κάποιος… τυχαίος. Ο Σκωτσέζος μπορεί να βρίσκεται πλέον στο Νο. 112 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά τον Νοέμβριο του 2016 είχε βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου. Τις τελευταίες δύο δεκαετίας άνηκε στους λεγόμενους big-4 (σ.σ Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Αντι Μάρεϊ).

Ο Μάρεϊ σκληρή κριτική

Είναι ένας από τους θρύλους του αθλήματος και χωρίς αμφιβολία ο σπουδαιότερος Βρετανός τενίστας των τελευταίων δεκαετιών. Ενας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος. Εχει στο παλμαρέ του 3 τίτλους Grand Slam. Δύο Γουίμπλεντον (2013, 2016) και ένα US Open (2012). Εχει πάρει δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016). Εχει παίξει πέντε φορές σε τελικό του Αυστραλιανού Οπεν (2010, 2011, 2013, 2015, 2016) και μία φορά σε τελικό του Ρολάν Γκαρός (2016).

Στην καριέρα του έχει 682 νίκες σε 888 παιχνίδια, 46 τίτλους και έχει βγάλει περισσότερα από 62 εκατ. δολάρια, μόνο από τις επιτυχίες του εντός κορτ. Ένας πραγματικός θρύλος. Η άποψη και ιδιαίτερα ο σεβασμός του Μάρεϊ μετράει όσο των άλλων Big-3. Είναι στην ίδια κατηγορία με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ και το γεγονός ότι βγαίνει και λέει ότι δεν τρέφει πλέον σεβασμό για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι μεγάλο πλήγμα για το γόητρο του συμπατριώτη μας.

Ο 23χρονος μπορεί να πήρε τη νίκη – πρόκριση, αλλά έχασε το πιο σημαντικό. Τον σεβασμό ενός από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του τένις. Ο Στέφανος είναι… προδιαγραμμένο ότι θα βρεθεί στο Νο.1 της ATP. Είναι θέμα χρόνου να ανέβει στην κορυφή. Να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο. Όμως, πάνω από όλα τα νούμερα, όλους τους τίτλους, όλες τις διακρίσεις, είναι ο σεβασμός που θα πρέπει να τρέφουν γι’ αυτόν οι υπόλοιποι τενίστες.

Οι θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Μάρεϊ. Είναι σίγουρο ότι ο Σκωτσέζος θα αλλάξει σύντομα γνώμη για τον Τσιτσιπά. Ισως η μοίρα τους φέρει ξανά αντιμέτωπους σε ένα από τα επόμενα τουρνουά και εκεί σίγουρα θα του σφίξει το χέρι (σ.σ αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω covid) και θα του δώσει συγχαρητήρια μέσα από την ψυχή του για την εμφάνισή του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик