Το νέο παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις βαδίζει στα χνάρια του συμπατριώτη του, Ράφα Ναδάλ. Και... γρήγορα όσο κι εκείνος. Ήδη παραλίγο να ισοφαρίσει ένα σχετικό ρεκόρ του -έσπασε κι ένα του Τζόκοβιτς!- και... προχωρά ακάθεκτος!

Κάρλος Αλκαράθ: Δηλαδή… ενήλικος, τι θα κάνει; ΟΚ. Ο τίτλος, ποιητική αδεία, περιέχει μια υπερβολή. Πολύ μικρή όμως. Διότι, τυπικά, ενήλικος είναι ο Αλκαράθ. Είναι 18 χρονών και 11μηνών για την ακρίβεια. Μπορεί να φηφίσει, να οδηγήσει, να πιει ένα ποτό νόμιμα. Αλλά και τις… νίκες του, κανονικά και με το νόμο τις κάνει και μάλιστα είναι εντυπωσιακές.

Ο Ισπανός νίκησε στον τελικό του Μαϊάμι Open τον Κάσπερ Ρούουντ και πήρε το πρώτο “1000ρι” Μάστερς στην καριέρα του. Ήταν ένας τίτλος σημαδιακός και όχι μόνο για τον ίδιο. Μετά τη νίκη του επί του Νορβηγού, ο Αλκαράθ έγινε ο νεώτερος κάτοχος του συγκεκριμένου τροπαίου, της Φλόριδα. Ποιος ήταν ο παλιός ρέκορντμαν; Ο… Νόβακ Τζόκοβιτς, που το κατέκτησε το 2007 σε ηλικία 19 ετών και 10 μηνών!

Ο Κάρλος όμως, είναι… τσακάλι -με την καλή έννοια- και για ένα ακόμη λόγο, μετά το θρίαμβό του στο Μαϊάμι. Είναι πια ο 3ος νεώτερος τενίστας στην ιστορία που κατακτά “Χιλιάρι” Μάστερς της ATP. Παραλίγο θα ισοφάριζε, έτσι, τον συμπατριώτη του Ράφα Ναδάλ (το κατάφερε το 2005, σε ηλικία 18 ετών και 318 ημερών). Νεώτερος ever είναι στην κατάταξη ο Μάικλ Τσανκ, που πήρε 1000ρι Masters σε ηλικία 18 ετών και 157 ημερών, το 1990).

 


Μικρός, αλλά μεγάλος και σε κουράγιο και ψυχή

Στο Μαϊάμι, ο μικρός έδειξε τα δόντια του στον ημιτελικό, όταν επικράτησε του Χούμπερτ Χουρκάτς. Και στον τελικό, απέδειξε ότι εκτός από ταλέντο, έχει και μεγάλες ψυχικές δυνάμεις. Αν και βρέθηκε πίσω με 3-1 από τον Ρούουντ στο πρώτο σετ, ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά το πήρε με 7-5. Και στο δεύτερο σετ ήταν ακόμη πιο καλός -το πήρε με 6-4.

Αυτός του Μαϊάμι είναι ο δεύτερος τίτλος στην καριέρα του Αλκαράθ. Ο πρώτος του ήταν το Ρίο ντε Τζανέιρο, που όμως ήταν 500ρι τουρνουά. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2022, ο Ισπανός έχει φτάσει το ρεκόρ του στο εντυπωσιακό 18-2. Αυτό το σκορ, αλλά και η νίκη στο 1000ρι της Φλόριδας, ανταμείβει τον μικρό και με την άνοδό του, για πρώτη φορά μια… ανάσα  από το Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι πια Νο11 στον κόσμο (πριν απ’ αυτό ήταν στο Νο16). Εντυπωσιακό; Και… πού είστε ακόμη!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ