Σπουδαία κίνηση από την Ίγκα Σφιόντεκ! Η Πολωνή τενίστρια έφτασε μέχρι τον τελικό στο τουρνουά της Οστράβα και αποφάσισε να κάνει κάτι όμορφο για όσα παιδιά ταλαιπωρούνται από ψυχικές ασθένειες.

Σπουδαία κίνηση από την Ίγκα Σφιόντεκ! Η Πολωνή τενίστρια έφτασε μέχρι τον τελικό στο τουρνουά της Οστράβα και αποφάσισε να κάνει κάτι όμορφο για όσα παιδιά ταλαιπωρούνται από ψυχικές ασθένειες.

Η κορυφαία γυναίκα τενίστρια στον κόσμο αποδεικνύει πόσο τρανή είναι και εκτός κορτ. Τα χρήματα που κέρδισε από το τελευταίο της τουρνουά θα πάνε όλα σε ίδρυμα, υποστηρίζοντας τον αγώνα συνανθρώπων μας που δίνουν καθημερινά αγώνα με την ψυχική τους υγεία.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η Σβίοντεκ μαζί με την ψυχολόγο της!

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και γι’ αυτό θα ήθελα να αναλάβω κάποιες δράσεις για να βοηθήσω. Θα συνεχίσω τη μικρή μου παράδοση και θα δωρίσω το χρηματικό έπαθλο από το τουρνουά στην Οστράβα. Τα 58 χιλ. ευρώ θα στηρίξουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθάει παιδιά που παλεύουν με προβλήματα ψυχικής υγείας στην Πολωνία. Μιλάω γι’ αυτό ανοιχτά γιατί ξέρω ότι κάθε χειρονομία και κάθε δωρεά μετράει όταν μιλάμε για κάτι τόσο σημαντικό όσο η ψυχική μας υγεία. Ιδιαιτέρως φέτος που το σύνθημα της ημέρας αυτής είναι να κάνουμε την ψυχική μας υγεία προτεραιότητα. Ενθαρρύνω όλους να δωρίσουν έστω και μικρά ποσά σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Αφήστε τις ερωτήσεις σας στα σχόλια παρακάτω γιατί σε μια εβδομάδα θα κάνουμε μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων στα stories μου. Μαζί με την ψυχολόγο μου Daria Abramowicz που γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά της! Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με την ψυχική υγεία, την ψυχολογία ή την ψυχική υποστήριξη. Η Daria θα απαντήσει από τη σκοπιά ενός ειδικού και εγώ θα μιλήσω περισσότερο για τη δική μου οπτική ως αθλήτρια και για το πως αντιμετωπίζω κάποιες προκλήσεις. Μαζί θέλουμε να δείξουμε την υποστήριξή μας στους ανθρώπους που αγωνίζονται και να ανοίξουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά προφίλ που το κάνουν αυτό σε καθημερινή βάση αλλά θέλω να κάνω το δικό μου κομμάτι και να χρησιμοποιήσω την επιρροή που έχω για καλό σκοπό. Αφήστε τις ερωτήσεις σας παρακάτω. Θα απαντήσουμε σε μερικές από αυτές μετά το τουρνουά στο Σαν Ντιέγκο. Να προσέχετε!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iga Świątek (@iga.swiatek)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ