Αφού έκανε τρελά πράγματα και ρεκόρ, το κορίτσι θαύμα του τουρνουά Έμα Ραντουκάνου κατάκτησε στον μεγάλο τελικό το US OPEN και έγραψε χρυσή ιστορία στο τένις. Η 18χρονη Βρετανίδα, Νο.150 στον κόσμο, λύγισε τη 19χρονη Καναδή Λέιλα Φερνάντες και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam στην καριέρα της, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της σε διοργάνωση αυτού […]

Αφού έκανε τρελά πράγματα και ρεκόρ, το κορίτσι θαύμα του τουρνουά Έμα Ραντουκάνου κατάκτησε στον μεγάλο τελικό το US OPEN και έγραψε χρυσή ιστορία στο τένις.

Η 18χρονη Βρετανίδα, Νο.150 στον κόσμο, λύγισε τη 19χρονη Καναδή Λέιλα Φερνάντες και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam στην καριέρα της, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου!

Ολοκλήρωσε το θαύμα η Έμα Ραντουκάνου

Ήρθε από τα προκριματικά και συνολικά κέρδισε δέκα αγώνες για να… τρελάνει τη Νέα Υόρκη και, κυρίως, τη Μεγάλη Βρετανία! Μέχρι το US Open δεν είχε καν τεθεί αντιμέτωπη με παίκτρια του Top 40!

Κατέκτησε και τα 20 σετ που έπαιξε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έγινε η πρώτη qualifier (άνδρας ή γυναίκα) που καταφέρνει να σηκώσει Grand Slam τίτλο. Αυτό το κορίτσι θα αφήσει εποχή!

Το μαγικό ταξίδι της Έμα Ραντουκάνου στο US Open

Η νεαρότερη τενίστρια

Eκτός των άλλων είναι και η νεαρότερη τενίστρια μετά τη Μαρία Σαράποβα το 2004 στο Wimbledon που κατακτάει major τίτλο. Και να φανταστεί κανείς ότι κάποιοι την κατέκριναν όταν εγκατέλειψε τον αγώνα της στο Λονδίνο.  Gια τη φάση των «16», λόγω προβλημάτων στην αναπνοή!

Τα λόγια, βέβαια, είναι περιττά και για τη Λέιλα, που πριν έρθει εδώ δεν είχε πετύχει back to back νίκες σε δέκα τουρνουά! Όχι μόνο το έκανε εδώ, όχι μόνο έφτασε ως τον τελικό, αλλά στον δρόμο της απέκλεισε «θηρία».  Όπως τις Οσάκα, Κέρμπερ, Σβιτολίνα και Σαμπαλένκα!

Όσο και να μας στενοχωρεί που έμεινε έξω από την Έμα η Μαρία Σάκκαρη, ήταν ένας τελικός που «φρεσκάρει» όσο δεν πάει την WTA.  Δίνει πολλές ελπίδες… ανάστασης του tour, που τον τελευταίο καιρό ψάχνει τη σταρ του… Χωρίς αμφιβολία, η Ραντουκάνου έχει όλο το πακέτο για να ξεχωρίσει!

Χρήμα και δόξα και κατάταξη

Πέρα από τα 2.5 εκατομμύρια δολάρια που βάζει στην τσέπη η υπερταλαντούχα τενίστρια, με τους βαθμούς που κέρδισε στη Νέα Υόρκη θα εκτοξευτεί στο Νο.24 του κόσμου! Η Φερνάντες, από την πλευρά της, θα πάει στο Νο.27! sdna.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν