Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open είναι για την ώρα εντυπωσιακή!

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open είναι για την ώρα εντυπωσιακή!

Μπορεί η παρουσία του στον 40 γύρο του τουρνουά να μην αποτελεί είδηση για το νο4 του κόσμου όμως η εικόνα του δείχνει πως είναι ικανός για την διάκριση.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και την αντίσταση του Ολλανδού,  Τάλον Χρίκσπουρ με 3-0 σετ (6-2 7-6(5) 6-3) και συνεχίζει στους 16!

Όσο προχωράει η διοργάνωση το επίπεδο ανεβαίνει και έτσι στον 4ο γύρο ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο Ιταλό Σίνερ.

Πάντως ο Τσιτσιπάς έχει ψυχολογία στα ύψη κάτι που φανερώνεται και από τις δηλώσεις του!

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μία νέα ευκαιρία να έρθω εδώ [στην Αυστραλιά] και να δείξω λίγο καλό τένις. Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά για να παρουσιάσω κάτι πιο φρέσκο μέσα στο 2023. Νομίζω ότι το τένις μου είναι σε μία καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Απλά χρειάζεται να ξεκινήσω δυνατά. Χρειάζεται να είμαι εκεί πνευματικά και νομίζω ότι αυτό είναι που θα χρειαστώ περισσότερο».

Για την πνευματική πλευρά του τένις, που είναι εξαιρετικά σημαντική ειδικά σε ένα ατομικό αγώνισμα, ο Τσιτσιπάς εξήγησε πως στοχεύει στην εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στην πίστη και την… υπερβολική πίστη: «Εννοείται πως ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου πολύ όταν κερδίζεις και κάπως χορταίνει το «εγώ» σου την ίδια στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις την ισορροπία σου και να μην νιώθεις υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό σου. Και, φυσικά, ούτε να μην νιώθεις αρκετά σίγουρος. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις σταθερή σκέψη όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο ράλι».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ