Έχει πάρει "φωτιά" η ρακέτα της Σαπφούς που συνεχίζει τη χρονιά με ολοένα και καλύτερες εμφανίσεις και τίτλους στο σακούλι. Στα 19 της, το μέλλον της ανήκει...

Αντί για κεράκια… τίτλοι στην τούρτα της Σακελλαρίδη! Η Σαπφώ μόλις έκλεισε τα 19 της. Την πρωταπριλιά. Και… σαν το πιο γλυκό ψέμα είναι και η πορεία της ως τώρα στο παγκόσμιο τένις. Η Σακελλαρίδη, αντί για κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της έβαλε… νίκες και τίτλους. Και πολύ καλά έκανε.

Διοτι μέχρι τώρα, η ελληνίδα τενίστρια είναι πραγματικά εντυπωσιακή στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Οι νίκες της έφτασαν πλέον τις 34 (!). Και, φυσικά αυγάτισε και τους εφετινούς τίτλους της, που είναι πλέον τρεις, μετά το τρόπαιο στην Αττάλεια. Ένα τρόπαιο που άξιζε 100%, ως ανταμοιβή για την -ολοφάνερα- σπουδαία, όσο και επίπονη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις.

Διότι το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά, ευτυχώς, η Σαπφώ δείχνει να ξέρει καλά ότι το ταλέντο πρέπει να περνάει και από τη βάσανο της καλλιέργειάς του για να το αξιοποιήσει κάποιος πλήρως. Η Σακελλαρίδη, το κάνει. Και απόδειξη γι’ αυτό είναι όχι απλώς ο 4ος συνολικά τίτλος στην καριέρα της, αλλά και το σκορ της ως τώρα στη σεζόν. Ένα εντυπωσιακό 34-10!

Δέκα θέσεις επάνω στην Παγκόσμια Κατάταξη!

Συγχρόνως, εκτός από το τρόπαιο στην Αττάλεια, μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Ντέμπορα Κιέσα, έχει εφέτος άλλους δύο τίτλους. Τους πήρε στο Κάιρο στην αρχή της σεζόν. Στην Αττάλεια, μάλιστα, έφτασε στον τίτλο έχοντας χάσει μόλις ένα σετ στους 5 της αγώνες.  Ήταν στο γύρο των 16, όπου ήλθε 2-1 με τη Ρίτσι. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς κέρδισε με 2-0: στον πρώτο γύρο κέρδισε την Γκονζάλες Εντσίνας, στους 16 στους «8» την Σαϊγκό, στους «4» την Πιγκάτο και στο τελικό, την Κιέσα, με 6-4, 6-3.

Το χώμα είναι το στοιχείο της Σαπφούς μέχρι στιγμής, με 31 από τις 34 νίκες της να είναι σε χωμάτινα γήπεδα (8 ήττες) και το σκορ της σε hard κορτς να είναι 3-2. Πλέον, στο χώμα, η Σακελλαρίδη έχει σκορ 222-114 και συνολικά 250-138  -πέρυσι 110/40 (!) και συνολικά 121/44. Η πορεία της είναι αλματώδης. Μόνο από το τουρνουά της Αττάλειας κέρδισε 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA! Η Σακελλαρίδη είναι πια Νο. 493 του κόσμου -από Νο. 707 το 2021! Συγχρόνως, είναι πλέον και η Νο4 στην Ελλάδα. Φυσικά, Νο 1 είναι η Μαρία Σάκκαρη (4η στον κόσμο), Νο2 η Δέσποινα Παπαμιχαήλ  (172η στον κόσμο) και Νο3 η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (189η στον κόσμο).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ