H Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ μπορεί να περίμενε 9 χρόνια, αλλά τελικά αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012! Η ίδια είχε κατακτήσει αρχικά το χάλκινο μετάλλιο, αλλά λόγω θετικών δειγμάτων των δύο πρώτων πήρε εν τέλει την κορυφή και έγινε η πρώτη γυναίκα από το Μπαχρέιν με χρυσό μετάλλιο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο και συγκεκριμένα […]

Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ μπορεί να περίμενε 9 χρόνια, αλλά τελικά αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012! Η ίδια είχε κατακτήσει αρχικά το χάλκινο μετάλλιο, αλλά λόγω θετικών δειγμάτων των δύο πρώτων πήρε εν τέλει την κορυφή και έγινε η πρώτη γυναίκα από το Μπαχρέιν με χρυσό μετάλλιο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο και συγκεκριμένα στο αγώνισμα 1.5000μ. στιπλ η Τζαμάλ είχε βγει τρίτη, ενώ πρώτη ήταν η Ασλί Τσακίρ Αλπτεκίν και δεύτερη η Γκαμζέ Μπουλούτ. Οι δύο Τουρκάλες ύστερα από χρόνια σε επανέλεγχο των δειγμάτων τους βγήκαν θετικές σε απαγορευμένες ουσίες. Έτσι, η αθλήτρια από το Μπαχρέιν πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο και έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης από τη χώρα της.

Σε μία ειδική τελετή, που έγινε στο παλάτι Al Wadi, η Τζαμάλ παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν, σεΐχη Χαλίντ μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.

Δείτε την κούρσα, που έδωσε τελικά το χρυσό μετάλλιο στη Τζαμάλ:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!